Artvin Belediyesi ’En Yeşil Ofis’ Listesi’ne girdi

Kağıt israfını azaltmak adına çevreci bir yaklaşımla 2016’da Elektronik Belge Yönetim Sistemlerine (EBYS) geçen Artvin Belediyesi ‘En Yeşil Ofis’ listesine girdi.Geleneksel yöntemler yerine, Elektronik Belge Yönetim Sistemleri’nin (EBYS)...

Google Haberlere Abone ol
Artvin Belediyesi ’En Yeşil Ofis’ Listesi’ne girdi

Kağıt israfını azaltmak adına çevreci bir yaklaşımla 2016’da Elektronik Belge Yönetim Sistemlerine (EBYS) geçen Artvin Belediyesi ‘En Yeşil Ofis’ listesine girdi.

Geleneksel yöntemler yerine, Elektronik Belge Yönetim Sistemleri’nin (EBYS) kullanımına geçen Artvin Belediyesi çevrecilik adına önemli adımlar atmıştı. Bu kapsamda enVision tarafından yapılan bir araştırma ile ‘En Yeşil Ofis’ listesine girdi. EBYS kullanımı sonrasında ‘Kağıtsız Ofis’ konsepti ile iş süreçlerinde otomasyon sağlayarak, binlerce ağacın kesilmesini önleyen 20 belediye arasında yer aldı.

EBYS ile evrakla yürütülen iş süreçlerinin otomatik hale geldiğini, karar verme süreçlerinin hızlandığını, işlem kuyrukları ve tamamlanma süresinin kısaldığını, insan hatalarının ortadan kalktığını, kurum içi iletişim kanallarının daha iyi hale geldiğini, evrak kaybolma riskinin ortadan kalktığını belirten Artvin Belediye Başkanı Mehmet Kocatepe, ’En Yeşil Ofis’ kategorisinde belediyeler arasında ilk 20’de olmaktan dolayı duyduğu memnuniyeti dile getirerek bu sistemle binlerce ağacı kesilmekten kurtararak katı atık oluşmasının önüne geçtiklerini söyledi.

Listede toplam 20 belediye, 7 bin 529 ağacın kurtarılmasını ve 37 milyon su tasarrufu yapılmasını sağlarken, 2 bin 128 ton karbondioksit salınımı ile 147 ton katı atık oluşumunu engelledi. Böylece genel toplamda 62 milyon adet A4 kağıdın çöpe gitmesi de önlemiş oldu.

Yorumlar