Yüzeklerin efendisi ya da Harry Poter değil, Yemen!

Yemen'deki tarihi yapılar ve inşa ediliş şekilleri fantastik film sahnelerini andırıyor. Birçok filmde bilgisayar programlarıyla ortaya çıkarılan hayali yeryüzü yapıları ile yapılar, Yemen'de insanlar tarafından sıradan bir hayatın parçası olarak inşa edilmiş.

Google Haberlere Abone ol
Yüzeklerin efendisi ya da Harry Poter değil, Yemen!
Sonhaberler / Haber Merkezi

Son dönemlerde adı sadece iç savaşla anılan kadim medeniyet Yemen'deki tarihi yapılar ve inşa ediliş şekilleri fantastik film sahnelerini andırıyor. Birçok filmde bilgisayar programlarıyla ortaya çıkarılan hayali yeryüzü yapıları ile yapılar, Yemen'de insanlar tarafından sıradan bir hayatın parçası olarak inşa edilmiş.

Yemen'in kırsal yaşam alanlarında birçok köy kayalıkların üzerine inşa edilmiş durumda. Bazen sadece bir kayalığın üzerine kocaman bir köyün inşa edildiği görülebiliyor.

Beyaz taş işlemeli yapılar bazen çok katlı yapılardan da oluşabiliyor. Kayalıkların üzerine ustalıkla kurulan evler, görenleri hayretler içinde bırakıyor. Büyük bir çoğunluğu çöllerden ve taşlardan oluşan ülkenin mimari yapısında da taşın etkisi büyük.

Bu nedenle kayalıklar üzerine inşa edilen yapılar da doğal olarak taştan oluşuyor. Ancak Yemen'in kendi tarihi mimarisiyle işlenen taşlar ortaya muhteşem görüntüler çıkarıyor. 

İç savaştan önce dünyanın dört bir yanından meraklı insanların ziyaret ettiği bu tarihi güzellikler şimdilerde sessizliğe bürünmüş durumda. 

 

Yorumlar