'Yeşil parka kültür merkezi'ne tepki

Öğretmen Faik Evren Parkı yerine kültür merkezi inşa edilmesi için yapılan ihalenin yürütmesinin durdurulmasına yönelik dava açıldı

Google Haberlere Abone ol
'Yeşil parka kültür merkezi'ne tepki
İzmir'in Urla ilçesindeki Öğretmen Faik Evren Parkı'na kültür merkezi inşa edilmesi için yapılan ihalenin yürütmesinin durdurulmasına yönelik dava açıldı.

Çamlıçay Mahallesi'nde yaşayan Erol Güven, gazetecilere yaptığı açıklamada, parkın yıkılmaması için ihalenin yürütmesinin durdurulması için dava açtığını belirtti.

20 yıldır Çamlıçay Mahallesi'nde yaşadığını aktaran Güven, şöyle konuştu:
"Burayı park olarak biliyoruz. Burada bir emek harcanmış. Burada 25-30 senelik ağaçların kesilerek parkımızın yok olmasını istemiyoruz. Ben de bir Alevi vatandaş olarak burada bir kültür merkezi olmasını isterim ama burası bize küçük gelir. Yeterli değil. Belediyeye karşı davayı ben açtım ve sonuna kadar da arkasında duracağım. Buranın park olarak kalması için her şeyi yapacağım. Belediyenin de bunu böyle bilmesini istiyorum."

"ALEVİYİM AMA CEMEVİ KÜLTÜR MERKEZİ İSTEMİYORUM"

Hasan Kudu ise aslen Tuncelili ve Alevi olduğunu belirterek, içerisinde cemevi de olacak kültür merkezi için var olan parkın yıkılmasını, ağaçların kesilmesini istemediklerini kaydetti.

Emekli beden eğitimi öğretmeni Faik Evren de 24 sene önce bir çukur halinde olan arsaya, büyük uğraşlar sonrasında kendisinin de çabalarıyla bir park kazandırıldığını söyledi.

Parkın bakımını mahalle sakini gençlerle yaptıklarını kaydeden Evren, "Burası ailelerimizin bir parçası gibi oldu. O yüzden burası olmazsa olmazımız bizim. Alevilere saygı duyuyoruz. Cemevine saygı duyuyoruz. Ama 300 metre ilerde cemevi varken buraya değil, başka bir yere yapabilirler. Başka bir yere yapılacak olan cemevine de destek vereceğiz." diye konuştu.
Urla Belediye Başkanı Sibel Uyar da yaptığı açıklamada, belediyenin mülkiyetinde olan alan için ihalenin yapıldığını dile getirerek, "Konu artık yargıya taşındı. Mahalle sakinleri konu hakkında dava açtılar. Davanın sonucunu bekliyoruz. Karara göre hareket edeceğiz." dedi.

Yorumlar