Temiz çevre için 200 kilometre pedal çevirdi

İsa Kör, çevre dostu bir ulaşım aracı bisikletin günlük hayatta kullanımının teşvik edilmesine katkıda bulunmak amacıyla İstanbul’dan Fethiye’ye pedal çevirdi

Google Haberlere Abone ol
Temiz çevre için 200 kilometre pedal çevirdi
Sonhaberler.com 

Üsküdar Üniversitesi Ergoretapi Bölümü öğrencisi İsa Kör, çevre dostu bir ulaşım aracı bisikletin günlük hayatta kullanımının teşvik edilmesine katkıda bulunmak ve farkındalık oluşturmak amacıyla uzun bir seyahate çıktı. Kör, İstanbul’dan Fethiye’ye kadar 5 gün süren yolculukta bin 200 km pedal çevirdi.

Üsküdar Üniversitesi Sağlık Bilimleri Fakültesi Ergoterapi Bölümü 3. sınıf öğrencisi İsa Kör, bisiklet kullanımını teşvik etmek için İstanbul’dan Fethiye’ye kadar bisikletle seyahat etti.

İstanbul Beylikdüzü’nden yola çıkan Kör, 5 gün süren yolculuğun ardından Fethiye’ye ulaştı.

İstanbul, Tekirdağ, Çanakkale güzergâhını takip eden Kör, çevre dostu bir ulaşım aracı olan bisikletin gündelik hayatta kullanımının artırılmasını istediğini söyledi.

Kör, “Bisiklet doğa ve çevre dostu bir ulaşım aracı. Gündelik hayatta kullanılması ve bunun yaygınlaştırılması gerekiyor. Ayrıca şehir hayatının gerektirdiği koşullar yüzünden başta gençler olmak üzere toplumun büyük kesimi hareketsiz bir yaşam sürüyor. Buna dikkat çekmek ve farkındalık oluşturmak için böyle bir yolculuk planladım” dedi.

Büyükçekmece’den başlayıp memleketi Muğla Fethiye’ye kadar bisiklet kullandığını belirten Kör, sırtında malzemelerinin bulunduğu 13 kilogramlık çantasıyla bin 200 km pedal çevirdiğini kaydetti.

 

Yorumlar