TEMA Cerattepe'de tamamen iptal bekliyor

TEMA Vakfı Yönetim Kurulu Başkanı Ataç, "Artvin halkının eski huzuruna kavuşmasını ve projenin tamamen iptal edilmesini umuyoruz. 'Artvin toplumsal uzlaşmanın simgesi olsun' çağrısında bulunuyoruz" dedi

Google Haberlere Abone ol
TEMA Cerattepe'de tamamen iptal bekliyor

TEMA Vakfı Yönetim Kurulu Başkanı Deniz Ataç, Cerattepe'deki madencilik faaliyetlerinin durdurulması kararına ilişkin, "Artvin halkının eski huzuruna kavuşmasını ve projenin tamamen iptal edilmesini umuyoruz" ifadesini kullandı.

Ataç, yaptığı yazılı açıklamada, Artvinlilerin 1987'den bu yana yaşam alanlarını korumak ve doğal varlıklara sahip çıkmak amacıyla maden faaliyetlerine karşı mücadele yürüttüğünü belirtti.

Bu mücadelede dün, Başbakan Ahmet Davutoğlu'nun Artvin heyetini kabul etmesiyle yeni bir aşama kaydedildiğine dikkati çeken Ataç, Cerattepe'nin kurtulmasını istediklerini vurguladı.

Ataç, "Artvin halkının, Yeşil Artvin Derneğinin önderliğinde yaşam hakkına sahip çıkması, dün Sayın Başbakan'ın Artvin heyetini kabul etmesiyle çok önemli bir aşama kaydetmiştir. Türkiye'de, her konuda olduğu gibi çevre mücadelesinde de artık birbirimizin söylediklerini dinleyip, isteklerini duymaya çok ihtiyacımız var" görüşünü bildirdi.

Hükümetin iki önemli adım attığını ifade eden Ataç, şunları kaydetti:

"Bunlardan ilki, sivil toplumu muhatap almalarıdır. Kabul ettikleri heyette, Yeşil Artvin Derneğinin yanı sıra AKP, CHP, MHP il başkanlarının ve Artvin'deki diğer sivil toplum temsilcileri ile akademisyenlerin bulunması son derece önemlidir. İkinci önemli adımları ise hukuki süreç devam ettiği sürece maden faaliyetlerinin durdurulmasıdır. Biz her iki adımın da çok değerli olduğunu düşünüyoruz. Devam eden süreçte, Artvin halkının eski huzuruna kavuşmasını ve projenin tamamen iptal edilmesini umuyoruz. Süreci yakından takip etmeyi de sürdüreceğiz. 'Artvin toplumsal uzlaşmanın simgesi olsun' çağrısında bulunuyoruz."

Yorumlar