Son 24 saatte üç ülkede deprem oldu

Dünya genelinde son 24 saat içinde onlarca deprem meydana geldi. İki ülkedeki depremde ise can kayıpları oldu

Google Haberlere Abone ol
Son 24 saatte üç ülkede deprem oldu
Sonhaberler.Com

Dünyanın farklı noktalarında son 24 saat içinde 4'ün üzerinde çok sayıda deprem meydana geldi. Depremin vurduğu ilk ülke İtalya oldu. İtalya'da meydana gelen 6,2 büyüklüğündeki depremde şu ana kadar ölenlerin sayısı 240'ı geçti. Depremin vurduğu bir başka ülke ise Myanmar oldu. 6,8 büyüklüğündeki deprem 4 kişinin ölümüne neden oldu; ancak ülkedeki yüzlerce tapınağın ağır hasar gördüğü belirtiliyor. Son olarak Türkiye'de merkez üssü Van olan 4,1 büyüklüğünde deprem meydana geldi. 

Son yıllarda artan depremler dünyanın farklı noktalarını vurmaya devam ediyor. Sadece son 48 saat içinde en az 20 deprem meydana geldi. En büyük hasarlı deprem ise İtalya'da dün sabaha karşı meydana geldi. İtalya'daki depremde üzerinden saatler geçmesine rağmen hala can kayıpları yaşanıyor. Gelen son bilgilere göre ölen sayısı 240'ı geçti. 

İTALYA

İtalya Sivil Savunma Kurumundan yapılan açıklamada, depremde yaşamını yitirenlerin sayısının 240'ı geçtiği ve ölü sayısının artmasından endişe edildiği belirtildi. Bölgede evsiz kalanlar ve yeni sarsıntı endişesiyle evlerine girmeyen pek çok kişi için sivil savunma ekipleri tarafından çadır kentler kuruldu. Depremden en çok etkilenen yerleşim yerlerinden olan Arquata del Tronto ve çevresinde sadece bin 500 kişinin evsiz kaldığı belirtildi. Depremzedelerin geceyi, artçı sarsıntıların da etkisiyle endişeli geçirdikleri ifade edildi.

Olaydan etkilenen bölgeyi akşam saatlerinde ziyaret ederek arama kurtarma çalışmalarını takip eden Başbakan Matteo Renzi, depremin vurduğu bölgeler için olağanüstü hal ilan edeceklerini duyurdu. İçişleri Bakanı Angelino Alfano da çalışmalarda şimdiye dek aralarında askerlerin de olduğu bin 450 kişinin görev yaptığı bilgisini verdi.

Bu arada, enkaz altında sağ depremzede bulma umuduyla arama kurtarma çalışmalarına gece olmasına rağmen aralıksız devam ediliyor. Depremin en çok yıkıma yol açtığı Amatrice kasabasının belediye başkanı Sergio Pirozzi, beldelerinde halen 100 kadar kişinin kayıp olduğu bilgisini paylaştı.

MYANMAR

Myanmar'ın orta kesimlerindeki Chauk kentinin 25 kilometre batısında meydana gelen 6,8 büyüklüğündeki depremde ölü sayısı 4'e çıktı.

Enformasyon ile Din ve Kültür İşleri bakanlıklarından yapılan açıklamada, depremde ikisi çocuk dört kişinin hayatını kaybettiği, beş bölgede 230 tapınağın hasar gördüğü bildirildi.

Tayland, Bangladeş ve Hindistan'ın doğusunda da hissedilen depremde en fazla zarara tarihi Bagan kentinin uğradığı, Bagan'da 185 tapınakta hasarlar bulunduğu belirtildi.

Myanmar'ın Sagaing eyaletinde nisan ayında yaşanan 6,9 büyüklüğündeki depremde bölgede birçok tapınak hasar görmüş, herhangi bir can kaybı olmamıştı.

TÜRKİYE

Merkez üssü Van gölü olan 4.1 büyüklüğünde deprem meydana geldi.

Son 24 saatte meydana gelen depremler: 



Son 48 saat içinde meydana gelen depremler: 

Yorumlar