Panda Bao Bao gözyaşları içinde uğurlandı

ABD'de doğmuş olan üç buçuk yaşındaki dev panda, Çin'e, Chengdu kentindeki yerine uçakla gönderildi. 21 Şubat Salı günü başlayan 16 saatlik yolculuk boyunca yavru pandaya, bakıcıları ve bir veteriner eşlik ediyor. Yanına en sevdiği yiyeceklerden bambu, elma, tatlı patates ve şeker kamışı da kondu.

Google Haberlere Abone ol
Panda Bao Bao gözyaşları içinde uğurlandı

Sonhaberler | Haber Merkezi

Zoo'dan (hayvanat bahçesi) ayrılmadan önce Bao Bao'ya, 2013'te doğduğundan beri her türlü ihtimamı göstermiş olan bakıcılar, pek sevdikleri dişi pandaya veda etti. Uçağa götürülmek üzere çelik kafesine yerleştirilirken birçok görevli göz yaşlarını tutamadı.

Son hafta sonunda 60.000 kişi Bao Bao'yu son kez görmek için zoo'yu ziyaret etti. Ziyaretçiler arasında Avrupa'dan gelenler bile vardı. Vaşington'daki National Zoo'da şu an 3 dev panda daha kaldı: Bao Bao'nun 1 yaşındaki erkek kardeşi Bei Bei, anneleri 18 yaşındqaki Mei Xiang ve babaları 19 yaşındaki Tian Tian.

Bao Bao gibi dev pandalar, anayurtları Çin'den ödünç alınmış kabul ediliyor ve 4 yaşına gelmeden, çiftleştirilme programına tabi tutulmak üzere, Çin'e gönderiliyor. Nitekim Bao Bao'nun ağabeyi Tai Shan da, 2010'da, Çin'e gönderilmişti.

Dev pandalar, artık "soyu tükenme tahdidi altında tür" olarak görülmemekle birlikte, "hassas ve tehlikeye açık" bir tür olarak kabul ediliyor. En son 2014'te yapılan araştırma ve sayıma göre, 1850 pandanın Çin'de doğal yaşam sürdürdüğü biliniyor. "   

Yorumlar