ODTÜ'nün el koyduğu orman halka açılıyor

ODTÜ'nün kendi mülküymüş gibi etrafını çevirdiği devasa orman yeniden halka açılıyor

Google Haberlere Abone ol
ODTÜ'nün el koyduğu orman halka açılıyor
Orman ve Suişleri Bakanlığı'na bağlı Orman Genel Müdürlüğü, Ortadoğu Teknik Üniversitesi'nin (ODTÜ) tel örgülerle çevirerek kendi şahsi arazisiymiş gibi çevrelediği 7 milyon metrekarelik ODTÜ Özel Ormanı'nı, Devlet Ormanı statüsü vermek için çalışma başlattı. Orman Genel Müdürlüğü, 7 milyon metrekarelik alanın yüzde 95'inin Maliye Bakanlığı'na ait olması nedeniyle bir rapor hazırlattı. Hazırlanan rapor Ankara Orman Bölge Müdürlüğü tarafından onaylandı.

Bölge müdürlüğünün raporu onaylamasının ardından konu ile ilgili müfettiş görevlendiren Orman Genel Müdürlüğü, müfettişin vereceği raporun ardından ODTÜ Özel Ormanı'na Devlet Ormanı statüsü verilmesi bekleniyor.

ODTÜ Ormanı'nın Devlet Ormanı statüsü kazanması ile birlikte bölgedeki, "ODTÜ arazisi girmek yasaktır" tabelaları kaldırılarak ormanın kullanımı halka açılacak.

Toplam 7 milyon metrekarelik ODTÜ Ormanı'nın 5 milyon 427 bin metrekaresi Maliye Bakanlığı'na, 904 bin metrekaresi ODTÜ'ye, 835 bin metrekaresi ise özel şâhısa ait durumda.

Yorumlar

Osman Karasoy O el konuldu denilen ormanı bizzat elleriyle diken ODTÜ'lerdir. ODTÜ oraya kurulduğunda ot bitmeyen araziydi orası. Allah sizi nasıl biliyorsa öyle yapsın. Bu yaptığınıza çarpıtma bile denemez. Siz yalancısınız!!!
Bora Cok fazla surmez arazi alinir birine peskes cekilir agaclar kesilir. Got killarida burda gelir artislik yapar.
Mustafa Odabaşı Başlığa bak; "ODTÜ'nün el koyduğu orman halka açılıyor". Siz de kendinize haberci mi diyorsunuz? İnsan biraz araştırır şu başlığı atmadan önce, utanır. ODTÜ'nün çevresindeki araziyi ağaçlandıran, bir orman haline getiren ODTÜ'nün ta kendisidir.
hakkı O ormanı yaratan zaten ODTÜ. Kim kimin malına el koyuyor.
Osman Kimsiniz len siz devletin arazisi nerden sizin oluyor.fidan dikmeseydiniz size kim dikin dedi artisler