Hayvanseverlerin açlık grevi sona erdi

Bartın'da, sokak hayvanlarına yapılan şiddete dikkat çekmek amacıyla 13 gün boyunca açlık grevi yapan 3 kişi, eylemlerini sonlandırdı

Google Haberlere Abone ol
Hayvanseverlerin açlık grevi sona erdi

Bartın’da, sokak hayvanlarına yönelik şiddete dikkat çekmek amacıyla açlık grevi yapan ve dün hastaneye kaldırılan 3 hayvanseverin açlık grevi sona erdi.

İnkumu beldesindeki şehir çöplüğünde, sokak hayvanlarına şiddette "dur" demek ve 5199 sayılı yasada değişiklik yapılması amacıyla 19 Şubat'ta açlık grevine başlayan Ayşe Köse (46), Uğurcan Saban (18) ve Sevim Arkan (44) eylemlerine son verdi.

Hayvan Hakları Savunucusu Arkan, son zamanlarda hayvanlara yönelik artan şiddete dikkati çekmek için açlık grevine başladıklarını söyledi.

Arkan, "Şükürler olsun sesimizi duyurduk. Bize olan destekleriniz için size de çok teşekkür ediyorum, çünkü sizler bizim sesimizi duyurdunuz. Çünkü bu sorun sadece benim veya bir başkasının değil, hepimizin sorunuydu." diye konuştu.

Bir kediye, bir köpeğe şiddet yapan birinin, çocuğa daha fazlasını yapabileceğine işaret eden Arkan, şöyle dedi:

"Sokak hayvanına şiddet uygulayanlar bir çocuğa neler yapmaz? Bunu insanların algılamasının gerektiğini düşünüyorum. Hastanelik olana kadar grevimize devam ettik. Bilincimi kaybetmek üzereyken sağlık ekipleri sağ olsun gelip aldı bizi. AK Parti Milletvekilimiz Yılmaz Tunç hastaneye geldi ve bize söz verdi. Milletvekilimize ve Cumhurbaşkanımıza güvenerek greve son verdik. Ama takipçisiyiz, Ankara’ya gideceğiz. Yasa için ne gerekiyorsa herkes elinden geleni yapacak. Ben buradan herkes sonsuz teşekkürlerimi sunuyorum. Allah hepinizden razı olsun."

Eylemcilerden Uğurcan Saban da "Amacımıza ulaştığımızı düşünüyoruz. AK Parti Milletvekili Yılmaz Tunç’tan sözümüzü aldık. Bizi yalnız bırakmayan herkese teşekkür ediyoruz. Bu savaş Ayşe ve Sevim ablanın ya da benim savaşım değildi, tüm hayvanseverlerin savaşıydı. Herkese teşekkür ediyorum destekleri için." diye konuştu.

Bartın'da 3 hayvansever, İnkumu beldesindeki şehir çöplüğünde, sokak hayvanlarına yönelik şiddete dikkati çekmek ve Hayvanları Koruma Kanunu'nun yeniden düzenlenmesi için 19 Şubat’ta açlık grevine başlamış, sağlık durumlarının kötüye gitmesi üzerine dün savcılık kararıyla hastaneye kaldırılmışlardı.

Yorumlar