Grevdeki hayvanseverler hastanelik oldu

Bartın'da çöplükteki hayvanların korunmasını isteyen üç hayvansever başladıkları açlık grevinde hastanelik oldu

Google Haberlere Abone ol
Grevdeki hayvanseverler hastanelik oldu

Bartın İnkum Çöplüğü’ne hayvanlara yönelik saldırıların kabahatler kanunundan çıkarılıp suç sayılmasını ve çöplükteki hayvanların durumlarının düzeltilmesini isteyen üç hayvansever, açlık grevlerinin 12. gününde hastaneye kaldırıldı.

Zonguldak’ın Bartın ilçesinde bulunan İnkum çöplüğünde 12 gün önce açlık grevine başlayan Sevim Arkan(44), Ayşe Köse(46) ve Uğurcan Saban(18) fenalaşarak hastaneye kaldırıldı.

Bir tekstil firmasında pazarlama görevlisi olarak çalışan Sevim Arkan, ev kadını Ayşe Kök ve lise öğrencisi Uğurcan Saban, 8 belediyenin çöplerini döktüğü ve aynı zamanda 250’ye yakın sokak hayvanının yaşadığı İnkum Tepesi’ne önce barınaklar yapmış, daha sonra ölüm orucuna başlamıştı.

Hayvanseverlerden Ayşe Kök, talep ettikleri düzenlemenin sadece İnkum çöplüğüyle sınırlı olmadığını söylemiş ve "Son yıllarda sokak hayvanlarına yönelik şiddetin artması 5199 sayılı Hayvanları Koruma Kanunu’nun Ceza Kanunu kapsamına alınması nedeniyle açlık grevine başladık. Her şeyi onlar için yapıyoruz. Biz yasa çıkmasını istiyoruz. Şu anda KHK ile yönetildiğimiz için yasa çıkarılması daha kolay. Burada bizi görsünler. Bu yasa çıkmadan burada açlık grevini sürdüreceğiz" demişti.

Yorumlar