Gölet kuruyunca balıklar telef oldu

Edirne'nin Uzunköprü ilçesindeki Beykonak Sulama Göleti, suyun çekilmesiyle bataklığa döndü

Google Haberlere Abone ol
Gölet kuruyunca balıklar telef oldu
Edirne'nin Uzunköprü ilçesindeki Beykonak Sulama Göleti'nde, suların çekilmesi nedeniyle binlerce balık telef oldu.

Beykonak köyündeki bin dekar araziyi sulayan yaklaşık 1 milyon metreküp su kapasiteli gölet, suyun çekilmesiyle bataklığa döndü.

İl Genel Meclis Üyesi Nedret Akbulut, gazetecilere yaptığı açıklamada, kuraklık ve taban suyunun çekilmesine bağlı olarak göletin kuruduğunu söyledi.

Yaşanan balık ölümlerinin üzücü olduğunu ifade eden Akbulut, "Oluşan bu tablo bizi çok üzdü. 32 yıldan beri buradaki çiftçilerimize hizmet veriyordu. Tarımsal sulama amacıyla kullanılıyordu.
Maalesef havaların çok kurak geçmesinden dolayı bu hale geldi. Göletin kurumasından dolayı da balıklar telef oldu. Kuraklığını yanında bir de gölet etrafında bulunan arazilerden 'mil' dediğimiz topraklar, gölet tabanını doldurdu. İnşallah kış ayları bereketli geçer ve barajımız tekrar dolar. Aksi takdirde önümüzdeki yıl sulu tarım yapılması zor olacak." diye konuştu.



Beykonak Köyü Muhtarı Galip Kılıç da göletteki su seviyesinin yaz aylarında hızla düştüğünü anlatarak, "Sulama barajımız yaklaşık 30 yıldır bölgemizde sulu tarım yapmamıza imkan sağlıyordu. İnşallah bol yağışlar alınır ve gölet tekrar su toplar." ifadelerini kullandı.

Yetkililer de kuruyan gölet ve çevresinde incelemeler yaptı.

Yorumlar