Cerattepe'de karar duruşması yapılıyor

Artvin Cerattepe bölgesinde 38 hektar alandaki bakır ve açık ocak altın işletme projesi için hazırlanan "ÇED olumlu" raporunun iptali için açılan davanın karar duruşması başladı

Google Haberlere Abone ol
Cerattepe'de karar duruşması yapılıyor
Artvin'in Cerattepe bölgesinde 38 hektar alandaki bakır ve açık ocak altın işletme projesi için hazırlanan "ÇED olumlu" raporunun iptali için açılan davanın karar duruşması başladı.

Rize İdare Mahkemesinde görülen davanın duruşmasına, davacı avukatı Bedrettin Kalın, CHP İstanbul Milletvekili Mahmut Tanal, CHP Bursa Milletvekili Orhan Sarıbal, CHP Giresun Milletvekili Bülent Yener Baktaşoğlu, Bursa Barosu Başkanı Ekrem Demiröz, Artvin Barosu Başkanı Ali Uğur Çağal, Yeşil Artvin Derneği Başkanı Nur Neşe Karahan ve müdahiller katıldı.

Dava nedeniyle mahkemenin çevresinde polis ekipleri yoğun güvenlik önlemleri aldı, adliyeye 100 metre kala yol trafiğe kapatıldı.

Vatandaşlar adliyenin dışında oluşturulan güvenlik noktalarından aranarak içeri alınırken, duruşma salonuna davaya müdahil olan 750 kişi dışında gazeteciler ve vatandaşlar alınmadı. Bu duruma bazı vatandaşlar, kısa süreli tepki gösterdi. Duruşma devam ederken, içeri alınmayan vatandaşların adliye dışındaki bekleyişi sürüyor.

Yorumlar