5 Haziran Dünya Çevre Günü

- Orman ve Su İşleri Bakanı Eroğlu: - "En çevreci hükümet olmanın haklı gururunu yaşarken, Orman ve Su İşleri Bakanlığı olarak da çevreyi, havası, suyu ve toprağıyla bir bütün olarak ele alıyor ve çalışmalarımızı bu bütünlük içerisinde uyumlu olarak yürütüyoruz" - "Son 13 yılda yaptığımız çalışmalarla 3,5 milyardan fazla fidanı toprakla buluşturduk. Ülkemizde 20,8 milyon hektar olan ormanlık alanı 22,3 milyon hektara yükselttik"

Google Haberlere Abone ol
5 Haziran Dünya Çevre Günü
ANKARA (AA) - Orman ve Su İşleri̇ Bakanı Veysel Eroğlu, "En çevreci hükümet olmanın haklı gururunu yaşarken, Orman ve Su İşleri Bakanlığı olarak da çevreyi, havası, suyu ve toprağıyla bir bütün olarak ele alıyor ve çalışmalarımızı bu bütünlük içerisinde uyumlu olarak yürütüyoruz." ifadesini kullandı.
Eroğlu, 5 Haziran Dünya Çevre Günü dolayısıyla yayınladığı mesajda, temiz bir çevreden kurum veya kuruluşların değil bütün insanların mesul olduğunu belirterek, çevrenin gelecek nesillere kirletilmeden, tahrip edilmeden daha da güzelleştirilerek aktarılması gerektiğini vurguladı.
Çevrenin, insan ve tabiat varlıklarının birbirleriyle etkileşim içinde bulunduğu bir sistem olduğuna işaret eden Eroğlu, "Çevre, bütün insanlığın sorumlu olduğu bir yaşam alanıdır. Gelecek nesillere iyi bir çevre bırakmak için kirlenmelerin önlenmesi, tabiatın korunarak tahribatının engellenmesi, yeşil alanların korunması ve artırılması ile kamuoyunun bilinçlendirilmesi önem arz etmektedir." değerlendirmesinde bulundu.
Eroğlu, çevrenin korunması, geliştirilmesi ve iyileştirilmesi konularında gösterilen çabaların amacının, insanların daha sağlıklı ve güvenli bir çevrede yaşamalarının sağlanması olduğunun altını çizerek, şöyle devam etti:
"En çevreci hükümet olmanın haklı gururunu yaşarken, Orman ve Su İşleri Bakanlığı olarak da çevreyi; havası, suyu ve toprağıyla bir bütün olarak ele alıyor ve çalışmalarımızı bu bütünlük içerisinde uyumlu olarak yürütüyoruz. Maksadımız, daha yeşil, daha güzel, daha temiz ve daha yaşanabilir bir Türkiye hedefini gerçekleştirmektir. Bu hedefe ulaşmak için var gücümüzle çalışıyoruz."
Bakanlığın su kaynaklarını ve ormanları korumak ve geliştirmek için çalıştıklarını belirten Eroğlu, şunları kaydetti:
"Bu kapsamda son 13 yılda yaptığımız çalışmalarla 3 buçuk milyardan fazla fidanı toprakla buluşturduk. Ülkemizde 20,8 milyon hektar olan ormanlık alanı 22,3 milyon hektara yükselttik. Ülkemize 1 buçuk milyon hektar yeni orman alanı kazandırarak çevreye ve yeşile verdiğimiz önemi gösteriyoruz.
Korunan alanlarımızı hızla artırıyoruz. 2002 yılında 3,4 milyon hektar olan korunan alanlarımız bugün 5,9 milyon hektara ulaşmıştır. 964 olan korunan alan sayısı bugün 2 bin 783'e, 33 olan milli park sayısı 40'a, 17 olan tabiat parkı sayısı 208'e, 108 olan tabiat anıtı sayısı 111'e, 9 olan Ramsar Alanı 14'e ulaşmıştır."
Türkiye'nin su kaynaklarını geliştirmek, tabiat varlıklarını korumak, orman servetini artırmak için şevk ve heyecanla çalışmaya devam ettiklerini aktaran Eroğlu, "(Küçük şeyler, Dünyayı yeniler) sözünden hareketle çevre için yapacağımız her faaliyet, gelecek nesillerin daha güzel bir ortamda yaşayacağı bir dünya inşa edecektir. Gelecek nesillere daha yaşanabilir bir dünya bırakmak dileğiyle Dünya Çevre Günümüz kutlu olsun." ifadesini kullandı.

Yorumlar