400 yıllık cami moloz yığınına gömüldü

İstanbul Zeytinburnu'nda yer alan 400 yıllık tarihi cami, etrafına dökülen asfalt ve moloz yığının ortasına gömüldü. Ulaşımın da imkansız hale geldiği cami için yapılan şikayetler belediye tarafından dikkate alındı; ancak henüz bir işlem yapılmadı

Google Haberlere Abone ol
400 yıllık cami moloz yığınına gömüldü

Son Haberler Logo

İstanbul, Zeytinburnu Kazlıçeşme Meydanı’nda kurulan asfalt öğütme tesisi yüzünden moloz yığınlarına gömülen cami kurtarılacak. İstanbul Büyükşehir Belediyesi Halkla İlişkiler Müdürlüğü’nün Twitter hesabından yapılan açıklamada, bölgedeki asfalt kırığı ve moloz alım çalışmalarının en kısa sürede bitirileceği duyuruldu.

Kamuoyunun kalabalık mitinglerden hatırladığı Kazlıçeşme Meydanı'ndaki Sadrazam Merzifonlu Kara Mustafa Paşa’nın 17. yüzyılda yaptırdığı camiyi moloz yığınlarının arasında bırakmıştı. Tarihi caminin bir işlevi kalmadığı gibi moloz yığınları yüzünden camiye ulaşmak da mümkün değildi.

Twitter’dan yapılan şikayetleri değerlendiren Beyaz Masa hesabının yaptığı açıklamada şu sözlere yer verildi: “Bahse konu olan yerdeki asfalt kırığı ve molozların alım çalışması başlamış olup en kısa sürede bitirilecektir.”

Arkeofili'nin haberine göre bölgede kurulan asfalt öğütme tesisine getirilen tonlarca asfalt molozu, işlemden geçirildikten sonra boş meydanda depolanmaya başlandı. Fakat zamanla tesisin alanı molozlar için yetersiz kalmaya başladı ve molozlar caminin çevresinde biriktirilmeye başlandı. 400 yıllık caminin yolları molozlarla kapandı ve sadece küçük araçların girmesi için bir yol bırakıldı. Şimdi ise caminin çevresindeki moloz yığınlarının boyu üç metreyi buluyor. Moloz yığınları sayesinde Kazlıçeşme tarafından bakıldığında caminin sadece minaresi görünüyor.

Yorumlar