HKÜ, Gazeteci Fuat Kozluklu’yu ağırladı

Gazeteci ve Sunucu Fuat Kozluklu, Hasan Kalyoncu Üniversitesi (HKÜ) İletişim Fakültesi Görsel İletişim Tasarımı Bölümü tarafından organize edilen “Haber ve Propaganda” söyleşisinin konuğu oldu.Hasan Kalyoncu Üniversitesi Yeni Amfi’de...

Google Haberlere Abone ol
HKÜ, Gazeteci Fuat Kozluklu’yu ağırladı

Gazeteci ve Sunucu Fuat Kozluklu, Hasan Kalyoncu Üniversitesi (HKÜ) İletişim Fakültesi Görsel İletişim Tasarımı Bölümü tarafından organize edilen “Haber ve Propaganda” söyleşisinin konuğu oldu.

Hasan Kalyoncu Üniversitesi Yeni Amfi’de gerçekleşen programa, HKÜ Rektörü Prof. Dr. Tamer Yılmaz, HKÜ Rektör Yardımcısı ve HKÜ İletişim Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Edibe Sözen, HKÜ Görsel İletişim Tasarımı ve Siyaset Bilimi ve Uluslararası İlişkiler Bölümünden çok sayıda akademisyen ve öğrenci katıldı.

“Amacım tarihe tanıklık etmekti"

Meslek hayatına nasıl başladığını anlatan ve yarım asırlık mesleki bilgi ve tecrübelerini konuklarla paylaşan Fuat Kozluklu, gazetecilik yapmaktaki amacım tarihe tanıklık etmekti dedi. Bombanın düştüğü yerde gazetecilik yapmanın bir insanlık görevi olduğunu söyleyen Kozluklu, "Biz önce insan olursak gazetecilik yapabiliriz. Gazeteciliğimizin, insani değerlerin, merhametin, ahlak anlayışının önüne geçmesine engel olursak gerçeği adaletli bir şekilde paylaşabiliriz” dedi.

“Gazetecilik Bir Öğrenme Mesleği”

Gazetecilik yaparken çok şey öğrendiğini ve mesleğinin bir öğrenme mesleği olduğunu dile getiren Fuat Kozluklu, “Şu an öğrenmenin en değerli olduğu bir kurumda Hasan Kalyoncu Üniversitesindeyim. Bir idealle burada okuduğunuzu görüyorum. Hasan Kalyoncu Üniversitesinde ciddi bir kampüs atmosferi var. Burada değerli bilgilerin paylaşıldığına inanıyorum" şeklinde konuştu.

Propagandanın dünyanın önde gelen sinir bilimcilerinin, psikologlarının, iletişim uzmanlarının kullandığı çok önemli bir alan olduğunu ifade eden Kozluklu, “Propaganda ikna etmenin ilmi ve sanatı olan bir konudur. Önemli olan şey ise dil, din, ırk ayrımı gözetmeden, nefret söylemine prim vermeden bu mesleği yapabilmektir” diye konuştu.

Soru cevap şeklinde devam eden program sonunda, HKÜ Rektör Yardımcısı ve HKÜ İletişim Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Edibe Sözen, Fuat Kozluklu’ya plaket verdi. Program toplu fotoğraf çekiminin ardından sona erdi.

Yorumlar