Düzce'deki FETÖ/PDY davası

- FETÖ/PDY soruşturmasında haklarında dava açılan 27’si tutuklu 52 sanığın yargılanmasına devam edildi - Mahkeme heyeti 17 tutuklu sanığın tahliyesine karar verdi

Google Haberlere Abone ol
Düzce'deki FETÖ/PDY davası

DÜZCE (AA) - Düzce'de, Fetullahçı Terör Örgütü (FETÖ) ile bağlantısı olduğu tespit edilerek KHK ile kapatılan Düzceli Sanayici ve İşadamları Derneği (DÜSİAD) yönetici ve üyelerinin aralarında bulunduğu 27'si tutuklu 52 sanığın yargılanmasına devam edildi.

Düzce 2. Ağır Ceza Mahkemesince yeni inşa edilen salonda yapılan duruşmaya, tutuklu ve tutuksuz sanıklar ile avukatları ve yakınları katıldı.

Tutuklu sanık Sami Kanbur, dosya kapsamında 16 aydır tutuklu bulunduğunu ifade etti.

Söz konusu örgüte yapılan yardımları, Allah rızası için yaptığını savunan Kanbur, şöyle konuştu:

"Ben bu işin hamallığını yaptım. Terörle ya da devleti bölmekle alakalı hiçbir girişimim olmadı. Çalışarak kazandığım paradan, Allah rızası için yardımda bulundum. Bizler, 'eğitim gören çocuklar, yardıma muhtaç ailelere gidiyor' diye para verdik. Bunun dışında bir düşüncemiz yoktu. Hastayım, cezaevinde de hastalığım ilerliyor. Daha büyük problemlere yol açılmasını istemiyorum, hastalığımın daha da ilerlemesini istemiyorum. Heyetinizden beraatimi talep ediyorum."

Savunma yapan diğer sanıklar da haklarındaki suçlamaları kabul etmedi.

Duruşmaya ara veren mahkeme heyeti, yakalama kararı bulunan sanıklar Eyüp Çakır, Fisun Çelik, İbrahim Çelik, İsmail Çolak, Murat Güner ve Samet Yılmaz'ın hakkındaki yakalama kararlarının devamına ve infazlarının beklenmesine karar verdi.

Heyet ayrıca, tutuklu sanıklardan Cemal Dinler, Celal Furuncu, Cengiz Düzgün, Ender Tuncel, Hasan Kaşık, Mustafa Celiloğlu, Muzaffer Bülbül (sağlık nedeni ile), Niyazi Bülbül, Osman Alper, Ömer Gülen, Sinan Özçelik, Şakir Furuncu, Tahsin Sezer, Temel Karabacak, Yusuf Akbaş, Yusuf Celiloğlu ve Yusuf Fikret Şimşek'in yurt dışına çıkış yasağı ile tahliyesine hükmetti.

Heyet, duruşmayı 1 Aralık'a erteledi.

- İddianameden

Düzce Cumhuriyet Başsavcılığınca hazırlanan iddianamede, Düzceli Sanayici ve İşadamları Derneği (DÜSİAD) altında örgüt faaliyetleri yürütüldüğüne yer veriliyor.

İddianamede 27'si tutuklu 52 sanık hakkında TCK'nın 314/2 maddesi gereğince "silahlı terör örgütüne üye olmak", "örgüte finansal destek sağlamak" ve "suçtan kaynaklanan mal varlığı değerlerini aklamak" suçundan, 15'er yıla kadar hapis cezası isteniyor.

Yorumlar