CHP Genel Başkan Yardımcısı Bingöl:

- "2019 yerel seçimlerinde Ankara'nın burçlarına CHP bayrağını dikeceğiz"

Google Haberlere Abone ol
CHP Genel Başkan Yardımcısı Bingöl:

ANKARA (AA) - CHP Genel Bakan Yardımcısı Tekin Bingöl, "2019 yerel seçimlerinde Ankara'nın burçlarına CHP bayrağını dikeceğiz." dedi.

Bingöl, Çankaya Belediyesi tarafından Yıldızevler Mahallesi'nde yaptırılan 200 çocuk kapasiteli "Masal Kalesi Gündüz Bakımevi"nin açılış törenine katıldı.

Dünyanın neresinde olursa olsun en iyi yatırımın çocuklara ve gençlere yapılan yatırımlar olduğuna vurgu yapan Bingöl, ancak bu yatırımların çağdaşlığı ve bilimselliği esas alınarak yapılması gerektiğini bildirdi.

Bingöl, "Eğer siz ülkedeki eğitim sistemini gerici bir anlayışla şekillendirmeye çalışırsanız, yap boz tahtasına dönüştürürseniz o zaman siz sadece çocuklarımızın değil, ülkenizin de geleceğini karartmış olursunuz. İşte bu açılışını yaptığımız tesisler bilimselliğin, çağdaşlığın uç vereceği yerlerdir." dedi.

Velilere ve öğretmenlere de seslenen Tekin Bingöl, asla ve asla çocukların hayal kurmasını engellememelerini istedi.

Son dönemlerde bazı belediyerde farklı tartışmaların söz konusu olduğuna değinen Bingöl, "O çok esip gürleyen elinden tiviti bırakmayanlar, şimdi büyük bir karamsarlık içinde, uykuları kaçmış bir biçimde sabah edemiyorlar. Ne ekersen onu biçersin. Şimdi de bir metal yorgunluktan bahsediyorlar. Yüzünü Mustafa Kemal Atatürk'e dönenler aslı yorulmaz." ifadesini kullandı.

Bu bilinçle 2019 yerel seçimlerine hazırlandıklarını ve başkentin tüm ilçelerini sosyal demokrat belediyecilikle tanıştırmak istediklerini belirten Bingöl, "2019 yerel seçimlerinde Ankara'nın burçlarına CHP bayrağını dikeceğiz." diye konuştu.

CHP Genel Başkan Yardımcısı Seyit Torun da Çankaya Belediyesinin önemli başarılara imza attığını, açılışlarına yetişemediklerini bildirdi.

Çankaya Belediye Başkanı Alper Taşdelen'e teşekkür eden Torun, şunları kaydetti:

"Burada AVM veya bir rezidans olabilirdi ama o CHP'li, halkçı bir belediye başkanı olduğu için çocukları düşündüğü için kreş yaptı. CHP'nin her bir beledeyesi, bu ceberut hükümetin her türlü engellemesine rağmen başarı hikayesi ortaya koyuyor. Onlar yerelle geldiklerini iddia ediyorlar ama yerelle gidecekler. Görüyorsunuz teker teker kaçmaya başladılar. Ne yaparsa yapsınlar, yaptıkları işledikleri suçun mutlaka hukuk önünde hesabını verecekler."

Çankaya Belediye Başkanı Alper Taşdelen de belediye tarihinin en büyük yatırım programını hayata geçirdiklerini ve her hafta en az iki açılış yaptıklarına değindi.

Bu hizmetler içinde yüzme havuzları, kapalı pazar yerleri, sosyal tesisler gibi yatırımlar da olduğunu belirten Taşdelen, "Biz çok çalışıyoruz çünkü ülkemizin içinde bulunduğu karanlıktan kurtulmanın tek yolunun çalışmak olduğunu biliyoruz." dedi.

Konuşmaların ardından kreşin açılışı gerçekleştirildi.

Yıldızevler Mahallesi'nde yaptırılan 3 katlı kale şeklindeki kreşte, kum havuzu, oyun alanı ve servis otoparkının yanı sıra 5 atölye, 7 oyun, 5 uyku odası, 2 seyir salonu ve bir sergi salonu bulunuyor.

chp

Yorumlar