Bozüyük’teki konferansın sunumunu Kütahyalı Eray Özden Akça yaptı

Bozüyük’te, Global Girişimcilik Haftası kapsamında ’İş İşten Geçmeden Yeni Nesil İşletmelere Doğru’ konulu konferansın sunumunu Kanal 43 Ana Haber Spikeri Eray Özden Akça yaptı.Başkanlığını Celali Yılmaz’ın yaptığı ve 72...

Google Haberlere Abone ol
Bozüyük’teki konferansın sunumunu Kütahyalı Eray Özden Akça yaptı

Bozüyük’te, Global Girişimcilik Haftası kapsamında ’İş İşten Geçmeden Yeni Nesil İşletmelere Doğru’ konulu konferansın sunumunu Kanal 43 Ana Haber Spikeri Eray Özden Akça yaptı.

Başkanlığını Celali Yılmaz’ın yaptığı ve 72 girişimci iş veren üyesinin bulunduğu Bozüyük Girişimciliği Destekleme Derneği tarafından düzenlenen konferansa ilgi büyük oldu.

Konferansa, Sermaye Piyasası Uzmanı, Mobifin A.Ş. Yönetim Kurulu Başkanı Arif Ünver konuşmacı olarak katıldı.

iş adamlarına ve girişimci adaylarına hitap eden Arif Ünver, Türkiye’deki fonlama modelinden bahsetti, bu modelin değişmesi gerektiğini söyledi. Ünver, "O bankalardaki paranın faiz marifetiyle değil de öz kaynak finansmanı modeliyle şirketlere zerkedilmesi gerekiyor. Bunun yolu da sermaye piyasalarından geçiyor. Başka yöntemi yok. Bu Katılım Bankacılığı onun için dizayn edildi Türkiye’de ama amaca hizmet etmiyor. Bundan Cumhurbaşkanı da şikayetçi zaten, kağıt üzerinde katılım bankası hepsi ama kredi aldığınız zaman diğer bankalarla aynı maliyet yansıyor. Nasıl olacak, bankalar size kredi vermek yerine, öz kaynağınızı finanse edecek yani riskinize ortak olacak, para kazandığınız zaman kar payı alacak, zarar ettiğiniz zaman o da bu zarara ortak olacak. Girer mi mevcut bankalar bu sisteme? Asla ve asla girmez. Dolayısıyla bunun kırılması lazım" dedi.

Başkan Yılmaz, programın sunucusu Kütahyalı Eray Özden Akça’ya üzerinde Osmanlı armasının yer aldığı bir pano hediye etti. (EFE)

Yorumlar