Kütahya’da 40 Roman vatandaş istihdam edilerek sosyalleşmesi sağlandı

Kütahya’da ’Ön Yargıdan İstihdama Sosyal Değişim Projesi’ kapsamında, 40 Roman vatandaş istihdam edilerek, sosyalleşmesinin sağlandığı belirtildi.Kütahya Belediyesi, Akhisar Belediyesi ve Zafer Kalkınma Ajansı’nın iş birliği ile...

Google Haberlere Abone ol
Kütahya’da 40 Roman vatandaş istihdam edilerek sosyalleşmesi sağlandı

Kütahya’da ’Ön Yargıdan İstihdama Sosyal Değişim Projesi’ kapsamında, 40 Roman vatandaş istihdam edilerek, sosyalleşmesinin sağlandığı belirtildi.

Kütahya Belediyesi, Akhisar Belediyesi ve Zafer Kalkınma Ajansı’nın iş birliği ile ’Ön Yargıdan İstihdama Sosyal Değişim Projesi’ kapanış programı, Hezar Dinari Kültür Merkezi’nde yapılan sertifika töreni ile sona erdi.

Roman vatandaşları topluma kaynaşma ve istihdamı amacı ile yapılan projeye 20’si Kütahya’dan olmak üzere toplamda 40 vatandaş katıldı. Katılımcılara verilen kurs ve istihdam programları sonrası roman vatandaşlara düzenlenen tören ile sertifikaları verildi.

Programda hazırladıkları gösteriler ile katılımcılardan tam puan aldı. Zeybek, Roman havası ve enstürümantal gösterileri ile de müzik ziyafeti verdiler.

Programda Konuşan Kütahya Belediye Başkanı Kamil Saraçoğlu, program kapsamında 40 gence eğitimlerin verildiği ve istihdam edildiğini söyledi.

Başkan Saraçoğlu, “Akhisar Belediye Başkanı ile yapılan görüşmeleri sonucunda TR33 bölgesi Zafer Kalkınma Ajansı iş birliği ile yaklaşık 70 bin Euro bulup bir bütçesi olan bu projeyi gerçekleştirdik. Bu proje rakamsal değerinden ziyade, roman vatandaşlarımıza toplumla bir araya getirmek ve iş gücüne katılmalarına sağlamak olması daha önemli olduğunu düşünüyorum. Bu projenin devamı gelmesi gerekiyor, sadece 40 gencimizi eğittik demekle bu proje bitmemeli bütün roman vatandaşlarımızın katılması gerek bir proje olduğunu düşünüyorum. Bu proje’de 40 gencimiz bunlar kendi çevrelerine kendi arkadaşlarına örnek olacak ve bundan sonrada bu projenin sürdürülebilirliği açısından önemli olduğu kanaatindeyim” diye konuştu. (HCA-EFE)

Yorumlar