Bugün 23 Mayıs 2012 Çarşamba
  • İstanbul20 °C
  • Ankara20 °C
  • İzmir23 °C
  • Erzurum17 °C
  • Konya22 °C
  • IMKB
    56.000
    %-1.89
  • Altın
    618,33
    %-0.76
  • Dolar
    1,8485
    %1.32
  • Euro
    2,3365
    %0.30
Karakter boyutu : 12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto
BüyükekşiTicari İlişkiler Devam Etsin
23 Aralık 2011 Cuma 07:53

Büyükekşi'Ticari İlişkiler Devam Etsin'

Büyükekşi, Fransa Parlamentosu'nun Ermeni yasa tasarısını kabul etmesi ile ilgili bir açıklama yaptı.

Türkiye İhracatçılar Meclisi Başkanı Büyükekşi şunları ifade etti:

"Türkiye İhracatçılar Meclisi olarak, bugün Fransa Parlamentosu'nda görüşülen ve Ermeni soykırımı iddialarını reddedenlere para ve hapis cezası verilmesine yönelik yasa tasarısının oy çokluğuyla kabul edilmesini büyük bir kaygıyla izledik.

Demokrasi, temel hak ve özgürlükler, hukukun üstünlüğü gibi ilkeler üzerine inşa edilen Avrupa Birliği'nin kurucularından Fransa'da, Birliğin en temel değerlerinin başında gelen ifade özgürlüğünü kısıtlayıcı bu yasa tasarısının, değil onaylanması, Parlamento gündemine taşınması dahi, akla yakın hiçbir gerekçe ile izah edilemeyecek kadar büyük bir garabettir.

Tarihi gerçekleri, dar görüşlü bir siyaset anlayışı ile yorumlama yetkisini kendisinde gören bazı siyasetçilerin, bu girişimlerinin doğurabileceği vahim sonuçların farkında olmadıklarını düşünüyoruz.

Söz konusu yasa tasarısı sadece köklü siyasi, ekonomik, sosyal ve kültürel temellere dayanan Türkiye-Fransa ilişkileri değil, aynı zamanda temel hak ve özgürlüklerin savunucusu olduğu iddiasındaki Fransa'nın, uluslararası itibarı da ciddi zarar görecektir.

Fransa Parlamentosu'nun iki ülke arasında telafisi mümkün olmayan hasarla yaratabilecek bu girişimin sonuçsuz kalması için gerekli hassasiyeti göstermesini bekliyorduk, bu hassasiyeti göremedik.

Ekonomik krizin yarattığı sarsıntılara rağmen, dış ticaretimizin 16,3 milyar USD, Fransız şirketlerinin ülkemizdeki yatırımlarının 8,6 milyar USD seviyesine ulaştığı günümüzde, özel sektör olarak, daha da geliştirilmesi yönünde çaba gösterdiğimiz ekonomik ve ticari ilişkilerimizin, bir siyasi hata yüzünden zarar görmesinden ciddi endişe duyuyoruz.

Teklifin mecliste kabul edilmesi yasalaşması anlamına gelmediği ve Senato'nun onayı gerektiği için Fransız Senatosu'nu ilişkilerimizi daha fazla zedelememek adına sağduyuya davet ediyoruz".

Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
EDİTÖRÜN SEÇTİĞİ HABERLER
  • 17 Asker 'infaz'dan tutuklandı
  • Can Bonomo'ya büyük şok!
  • Van'da Bir Emekli Albay İle 16 Asker Tutuklandı
  • Şamil Tayyar'dan şok iddialar
  • Tunceli'de 3 PKK'lı öldürüldü
ANKET
Haber Sitemizin Yeni Tasarımını Beğendiniz mi?
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 Son Haberler | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 658 88 11 / Faks : | Yazılım: CM Bilişim - Tasarım: INVIVA