Hedefi başarılarını olimpiyatla taçlandırmak

- Milli karateci Serap Özçelik: "2018 yılı bizim için çok önemli. Kota alımı o zaman başlıyor. Her müsabakada en iyi şekilde performans sergileyip inşallah 2020'de ülkemizi olimpiyatta temsil etmek istiyorum" - "Erkeklerle yarışmak ve antrenman yapmak, onlarla aynı eforu sarf etmek bize öz güven kazandırdı"

Google Haberlere Abone ol
Hedefi başarılarını olimpiyatla taçlandırmak


İSTANBUL (AA) - ELİF NUR ÇOLAK - Kariyerinde 1 dünya, 3 Avrupa şampiyonluğu bulunan milli sporcu Serap Özçelik, karate branşının ilk kez yer alacağı 2020 Tokyo Olimpiyatları'na katılarak uluslararası başarılarına bir yenisini eklemeyi hedefliyor.

AA muhabirine açıklamada bulunan Serap, 2020 Tokyo Olimpiyatları için önlerinde zor bir hazırlık süreci olduğunu belirtti.

Milli karateci, hazırlıklarının planlı bir şekilde devam ettiğini aktararak, "Biz bu şekilde çalışmaya devam edeceğiz. Sadece rakiplerimiz biraz daha fazla bilinçlendi. Önceden biz kamp yapıyorduk, onlar maça bir hafta kala toplanıp geliyorlardı. Şimdi rakiplerimiz de işin ciddiyetinin farkındalar. Bu yüzden bizim daha fazla çalışmamız gerekiyor. 2018 yılı bizim için çok önemli. Kota alımı o zaman başlıyor. Her müsabakada en iyi şekilde performans sergileyip inşallah 2020'de o puanı toplayıp ülkemizi temsil etmek istiyorum. Kariyerimde Avrupa ve dünya şampiyonlukları var, bunu olimpiyatla taçlandırmak çok istiyorum." ifadelerini kullandı.

Karatenin "Şampiyonlar Ligi" olarak kabul edilen Premier Lig'de beş etap sonunda oluşan puanlamada sıkletinde dünyanın en iyisi unvanını alan Serap Özçelik, her zaman zirveye oynadığını ve emeğinin karşılığını almanın kendisini çok mutlu ettiğini dile getirdi.

Serap Özçelik, dünyanın en iyisi unvanını aldığı anı anlatarak, "Orada dünya federasyonundan hakem geldi ve 'Sen kilonun en iyisi seçildin ve bunun için sana ödül vereceğiz' dedi. Müsabakada yenildiğim için bir yandan buruk bir sevinç yaşadım. Genel olarak 2017 senesi içerisinde 6 uluslararası organizasyonun 5'inde kürsüdeydim. Önümüzde Avusturya'daki müsabakalar var, oraya hazırlanıyoruz. Ardından Paris'te düzenlenecek Premier Lig'de kota alımları başlayacak." diye konuştu.


- "Erkeklerle yarışmak bize öz güven kazandırdı"


Serap Özçelik, erkeklerle yarışmanın ve antrenman yapmanın kendilerine öz güven kazandırdığını söyledi.

Karateye küçük yaşlarda metabolizmasını güçlendirmek için başladığını aktaran 29 yaşındaki milli sporcu, şunları kaydetti:

"Daha sonrasında ufak ufak dereceler yapmaya başladım ve 2005'te milli takıma seçildim. O zamandan beri milli takımdayım. Hayat bir bakıma beni buralara getirdi. İlk gittiğim uluslararası müsabakada Avrupa şampiyonu oldum. Sonrasında bunun yükü üzerime bindi ve daha çok çalıştım. Başarıya giden yolda en önemli şey sabırla ve azimle çalışmaktır. Yenildiğin noktada pes etmek; bu bazı sporcuların yaptığı en büyük hata. Ben yenildiğim noktada daha çok çalıştım ve hatalarımın farkına vardım. Karate bir kontrol sporu. Kadınların da yapabileceği bir branş olduğu için herkese tavsiye ediyorum. Beni zorlayan şeyler tabii ki oluyor. Erkeklerle yarışmak ve antrenman yapmak, onlarla aynı eforu sarf etmek bize öz güven kazandırdı."

Türkiye Karate Federasyonunun sporculara destek sağladığını da vurgulayan Serap, "Yılın her zamanı kamp yapıyoruz. Bu kampları yaptığımız her yer bizim için yeterli seviyede oluyor. Alanlarımız çok yeterli. Federasyonumuz bu desteği vermezse herkes kendi çabasıyla çalışmak zorunda kalacak." diyerek sözlerini tamamladı.

Yorumlar