Elazığ’da ‘Genç Yaşam Merkezi’ açıldı

Elazığ’da ‘Genç Yaşam Merkezi’ açıldı.Gençlik Projeleri Destek Programı kapsamında Gençlik ve Spor Bakanlığı tarafından desteklenen Elazığ Belediyesi ve Akıncılar Derneği tarafından yürütülen ‘Genç Yaşam Merkezi Projesi’...

Google Haberlere Abone ol
Elazığ’da ‘Genç Yaşam Merkezi’ açıldı

Elazığ’da ‘Genç Yaşam Merkezi’ açıldı.

Gençlik Projeleri Destek Programı kapsamında Gençlik ve Spor Bakanlığı tarafından desteklenen Elazığ Belediyesi ve Akıncılar Derneği tarafından yürütülen ‘Genç Yaşam Merkezi Projesi’ faaliyete geçirildi. Proje kapsamında Kültür Park içerisinde Genç Yaşam Merkezi açıldı. İçerisinde bulunan hobi odaları, kurslar ve çeşitli aktivitelerle gençler, bir yandan stres atarken diğer yandan da kendilerini geliştirmesi hedeflendiği belirtildi .

Gençlerin olduğu müddetçe vatanı bölmek ve parçalamak isteyenlerin asla başarılı olamayacağını belirten Elazığ Belediye Başkanı Mücahit Yanılmaz, “Gençlerimize milli ve manevi değerlerimizi öğretecek, zihinsel oyunlarla geleceğe daha ümitle bakabilecekleri bir merkezin açılışını yapıyoruz. Bu merkezinin açılışının Kültür Park’ta olması ayrıca çok önemlidir. Hemen bitişiğinde camimiz var. Ezan okunduğunda gençlerimiz yan tarafa geçecek, namazlarını kılıp manevi kimliğini elde edecek. İçeri de bir çok zeka oyunları var. Orada zekalarını geliştirerek zekalı insanlar olarak geleceğe kendileri hazırlayacaklar. Diğer tarafta spor komplekslerimiz var. Gençlerimiz bu defa vücutlarını bedensel olarak geliştirecek. Dün spor ve yaşam merkezi açtık. 12 tane yaşam ve spor merkezi de sırada beliyor. 2017 içinde 12 adet yaşam ve spor merkezini açacağız. 15 adet spor ve yaşam merkezi kadınlarımızın ve gençlerimizin hizmetinde olacak” dedi.

Genç deyince akan suların durduğunu dile getiren Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürü Sedat Acar, “Genç demek geleceğimiz demek. Gençlerimize sahip çıkamadığımız zaman geleceğimizi bitirmiş oluruz. Genç olmadan hiçbir şey olmuyor. Ben bu bilinçte olan bir insanım” diye konuştu.

Konuşmaların ardından protokol üyeleri kurdele keserek merkezin açılışını yaptı.Merkezi gezen Başkan Yanılmaz, gençlerle langırt ve zeka oyunları oynadı.

Açılışa, Belediye Başkanı Mücahit Yanılmaz, Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürü Sedat Acar, Akıncılar Derneği Başkanı Tevfik Sadak, kurum müdürleri, STK temsilcileri, öğrenciler ve vatandaşlar katıldı.

Yorumlar