Beytüşşebap’ın kangrenleşen sorunları çözülüyor

Şırnak’ın Beytüşşebap Kaymakamı ve Belediye Başkan Vekili Murat Şener, ilçenin kangrenleşen sorunlarını bir bir çözüyor. Yıllarca temiz içme suyuna hasret kalan ilçeye depo ve arıtma tesisi kurulması çalışmaları sürerken, okullar...

Google Haberlere Abone ol
Beytüşşebap’ın kangrenleşen sorunları çözülüyor

Şırnak’ın Beytüşşebap Kaymakamı ve Belediye Başkan Vekili Murat Şener, ilçenin kangrenleşen sorunlarını bir bir çözüyor. Yıllarca temiz içme suyuna hasret kalan ilçeye depo ve arıtma tesisi kurulması çalışmaları sürerken, okullar onarılıp, spor salonları yapılıyor.

Türkiye’nin Irak sınırında bulunan Şırnak’ın Beytüşşebap ilçesinde belediyeye Mart 2017’de kayyum olarak görevlendirilen Trabzonlu Kaymakam Murat Şener, ilçenin kangrenleşen sorunlarını çözmek için kollarını sıvadı. Şener, yıllarca temiz içme suyuna hasret kalan ve çeşmelerinden çamurlu su akan ilçeye iki depo ve arıtma tesisi yaparken, okulların onarılması ve spor salonları yapılması için de çalışmalar sürüyor.

“Çamurlu su çilesi sona erecek”

Göreve atandığında ilçe halkının müşterek ihtiyaçlarının karşılanması ve belediye hizmetlerinin daha sağlıklı bir şekilde devam edebilmesi için yoğun bir çalışma içerisine girdiklerini anlatan Şener, öncelikle ilçelinin ilk gündem maddelerinden biri olan su sorunuyla ilgili çalışma yaptıklarını ifade etti. Mevcut suyun arıtılarak, vatandaşlara ulaştırılması konusunda ihale yaptıklarını aktaran Şener, iki adet 400 tonluk depo ve arıtma tesisi çalışmalarının müteahhit firma tarafından sürdürüldüğünü dile getirdi. Bu çalışmanın 15 gün içerisinde tamamlanacağı ve vatandaşların su sorunun giderileceğini kaydeden Şener, “Yoğun yağmur ve kar sularının erimesiyle musluklardan yoğun bir şekilde çamurlu su akıyordu. 15 gün sonra Beytüşşebap’ın çamurlu su çilesi sona ermiş olacak” dedi.

“Gençlere yönelik çalışmalar sürüyor”

İlçede gençlere yönelik sosyal etkinlik alanlarının bulunmaması yönünde sık sık şikayet aldıklarını belirten Şener, “Kaymakamlığımızın hemen önünde bulunan kapalı halı saha gençlerimizin zaman geçirmesi ve faaliyet yapması için tek alandı. Buna ek olarak geldiğimiz günden beri bir kapalı spor salonu yapılmasıyla alakalı bir çalışmamız vardı. Belediyede bize kalınca bu çalışmaya hız verdik ve Spor Toto Teşkilatıyla yapmış olduğumuz bir protokol çerçevesinde 75’inci Yıl İlköğretim Okulunun eski binası yıkarak çalışma başlattı. İhalesi yapıldı, Müteahhit firma yer teslimini aldı. Şu anda hafriyat çalışmaları devam ediyor. Kış gelmeden önce bu çalışmayı tamamlamayı planlıyoruz” diye konuştu.

“Caddeler parke taşlarıyla kaplanacak”

Göreve başladıklarında ilçenin ana caddesindeki yol düzenlemesiyle ilgili çok ciddi bir sıkıntıyla karşılaştıklarını anlatan Şener, “Mevcut yapılmış olan parke taşları çok eski olduğu, yer yer kazılar ve tamiratlar yapıldığı için ana caddenin kullanılamaz hale geldiğini fark ettik. Bunun yanında Dicle Elektrik, yaptığımız görüşmeler sonucu buradaki elektrik kablolarının yer altına alınmasıyla ilgili bir ihale gerçekleştirdi. Şuanda onun çalışması devam ediyor. Hava şartlarından dolayı ilkbahar aylarında düzeltme çalışmaları başlatacağız. İlçenin üç büyük caddesini parke taşlarıyla kaplamayı hedefliyoruz” ifadelerinde bulundu.

“Güvenlik bariyerlerini yeniledik”

İlçeye, terör olaylarıyla anılması nedeniyle daha önceden güvenlik bariyerleri kurulduğunu anımsatan Şener, şunları kaydetti:

“Zaman zaman arıza vermesi ve sağlıklı olmaması nedeniyle belediye olarak yenilerini getirdik. Vatandaşlarımızın daha güvenli bir şekilde sokaklarda dolaşabilmeleri için bir güvenlik tedbiri amacıyla böyle bir çalışma yapıldı. Bu işler tamamlanıp hizmete girmiş oldu. Geçen yıl insanlar sokağa çıkamazken, şimdi gece geç saatlere kadar insanların dolaştığı bir ilçemiz var.”

“Ciddi bir mesafe katettik”

Hastane ve Yatılı Bölge Okulu arasında bulunan araziye yollar yaptıklarını da hatırlatan Şener, diğer çalışmalarını şöyle anlattı:

“İlçe merkezine üç tane çocuk parkının yapılması için çalışma başlattık. Maalesef çocukların oynayabileceği, vakit geçireceği bir parkı yoktu. Antalya Büyükşehir Belediyesinin katkılarıyla birinci parkımızı yaptık. Çocuklar yoğun bir şekilde kullanıyor. Ramazan ayı boyunca Antalya büyük şehir belediyesinin katkılarıyla konserler düzenledik. Akabinde sıra gecesi düzenledik. Korucularımız, askerimiz, polisimiz ve vatandaşımızla beraber biner kişilik iftar yemekleri dağıttık. Okullarımızda öğrencilerin daha güvenli bir eğitim görmeleri için güvenlik kameraları taktırdık. Bölgenin sürekli terörle anılması nedeniyle çocukların üzerindeki o terör baskısını kırmak adına birçok batı iline geziler düzenledik. Öğrencilerimiz bu gezilerden son derece memnun döndüler. Bu çalışmamızı devam ettireceğiz. 100 kişilik bir öğrenci grubumuzu göndermeyi düşünüyoruz. Aile Destek Merkezlerini açmayı düşünüyoruz. Ayrıca mesire alanı inşa etmek için projelerimiz var. Balık restoranları ve piknik alanların olacağı bir yer inşa edeceğiz. Bütün bunların ön şartı huzurun güvenliğin sağlanmasıdır. Geçen yıla nazaran ciddi bir mesafe katettik.”

Yorumlar