Vali Demirtaş: "Öfke başa geldi mi akıl baştan gider"

Adana Valisi Mahmut Demirtaş, özel halk otobüsü ve dolmuş şoförlerine yönelik seminerde, “Gün boyu trafikte direksiyon sallamak, asabiyet ve öfke düzeyinizi artırabilir. Lakin, öfke başa geldi mi akıl baştan gider. Bu sebeple öfke eşiğinizi...

Google Haberlere Abone ol
Vali Demirtaş: "Öfke başa geldi mi akıl baştan gider"

Adana Valisi Mahmut Demirtaş, özel halk otobüsü ve dolmuş şoförlerine yönelik seminerde, “Gün boyu trafikte direksiyon sallamak, asabiyet ve öfke düzeyinizi artırabilir. Lakin, öfke başa geldi mi akıl baştan gider. Bu sebeple öfke eşiğinizi yüksek tutunuz" dedi.

Vali Demirtaş, Özel Halk Otobüsü ve Dolmuş Şoförlerine Yönelik İletişim Eğitim Semineri’ne katıldı.

Adana Valiliği himayesinde, Aile ve Sosyal Politikalar il Müdürlüğü, Çukurova Üniversitesi ve Halk Otobüsleri Kooperatifleri’nin işbirliğinde Yüreğir İlçesi Kültür Merkezi’nde düzenlenen seminerde konuşan Vali Demirtaş, eğitimin en basit tanımıyla olumlu yönde davranış değiştirme süreci olduğunu dile getirerek, “Bu süreç, ilk soluktan son nefese kadar devam eden bir yolculuktur. Üç gün sürecek eğitim seminerinde, her yaştan kardeşimiz, uzmanlarımız tarafından iletişim, saygı ve öfke kontrolü gibi önemli konu başlıklarını işleyecekler. Bu eğitimin sonunda, şoför kardeşlerimin direksiyona geçtiklerinde, daha önce yaptıkları hataları yapmayacaklarını ve davranışlarının olumlu yönde değişeceğini umuyorum” diye konuştu.

Vali Demirtaş, sağlıklı bir iletişimin, toplu taşıma faaliyeti icra edenlerin olmazsa olmazı olması gerektiğini ifade ederek, “Gün boyu trafikte direksiyon sallamak, asabiyet ve öfke düzeyinizi artırabilir. Lakin, öfke başa geldi mi akıl baştan gider. Bu sebeple öfke eşiğinizi yüksek tutunuz. Mesleğin erbabı olarak müşterilerinize nezaketle yaklaşınız. Her ne olursa olsun öfkelenmeyiniz ve saygı sınırları dışına çıkmayınız. Bildiğiniz üzere Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürlüğümüzce yaşlılarımıza, engellilerimize, şehit yakınlarımıza ve gazilerimize şehir içi halk otobüslerimizde kullanmak üzere ücretsiz biniş kartları tanzim edilmektedir. Bu kartlarla görünüşte ücretsiz biniş gerçekleştirilmektedir. Fakat bakanlığımız belediyeler eliyle otobüs esnafına maksimum bir ay sonra bu kart mukabili yapılan binişlerin ücretlerini ödemektedir. Nihayetinde işletmeci hak kaybına uğramamaktadır. Buna rağmen, bu kartları kullanan vatandaşlarımıza karşı, bazı şoför kardeşlerimizin özellikle yaşlılarımıza, engellilerimize, şehit yakınlarımıza ve gazilerimize yönelik saygı sınırını aşan, tahkir edici ifadelerde bulundukları, bizzat bu kartları kullanan vatandaşlarımız tarafından bizlere ifade edilmiştir” dedi.

Vali Demirtaş, merhamet ikliminin mensubu olan bir millet olduklarını söyleyerek, şöyle devam etti:

“Bir gün hepimiz yaşlanacağız. Hepimiz bir engelli adayı olduğumuzu aklımızdan çıkarmayalım. Şehit yakınlarımız, en değerli varlıklarını, evlatlarını, eşlerini, kardeşlerini, çocuklar babalarını, “vatan sağ olsun” diyerek bu topraklara emanet etmişlerdir. Bu topraklar vatan olsun diye çarpışan, can veren aziz şehitlerimizin yakınlarına, gazilerimize bu millet ne yapsa azdır. Bedelini canlarıyla, kanlarıyla ödeyenlere, peygambere komşu olanlara dünyalık her mertebe, her rütbe, verilen her hak azdır. Bilinmelidir ki, yaşlılarımıza, şehit yakınlarımıza ve gazilerimize verdiğimiz ücretsiz biniş kartları bir lütuf değil, onların yasa ve yönetmelikle koruma altına alınmış en doğal haklarıdır. Biz onlara bu kartları verirken, sizler de bu hakkı kullandırırken aslında yükümlülüklerimizi yerine getiriyoruz. Burada asıl olan sergilediğimiz tutumla yaşlılarımıza, engellilerimize, şehit yakınlarımıza, gazilerimize verdiğimiz değeri ne şekilde gösterdiğimizdir. Dolayısıyla bizler Valilik olarak bu meseleyi ve vatandaşlarımızın saygı görmek istediklerine dair haklı taleplerini kendi meselemiz bilip, konunun takipçisi olacağız.”

Vali Demirtaş, yaşlıların, engellilerin, şehit yakınlarının ve gazilerin kendilerini yalnız hissetmemeleri için ellerinden gelen gayreti göstermeye devam edeceklerini dile getirerek, “Sorumluluklarımızın farkındayız ve ne yapsak onların hakkını ödeyemeyiz. Bu toprakları bizlere vatan yapanlara, onların yakınlarına, kıymetli büyüklerimize, hizmet etmek hepimizin boynunun borcudur. Hepimiz olaya bu pencereden bakarsak zannedersem ortada hiçbir sıkıntı kalmayacak. Bu sebeple buradan bir kez daha, bu konuda azami hassasiyet gösterilmesini ve tüm kesimlerin bu hususta daha duyarlı davranmasını önemle rica ediyorum” şeklinde konuştu.

Adana Halk Otobüsleri Esnaf Odası Başkanı Niyazi Göğer’de, otobüsleri kullanan şoförlerin vatandaşlara daha iyi, daha kaliteli ve daha bilinçli hizmet vermek adına eğitim semineri düzenlediklerini ifade ederek, “Yaklaşık 30 yıldır toplu taşıma işi yapıyoruz. Valiliğimiz ve büyükşehir belediyemiz ile toplu taşımada daha ileriye taşıyacağımıza inanıyorum” dedi.

Adana Büyükşehir Belediye Başkanı Hüseyin Sözlü ise en değerli varlık olan insana, hizmet noktasında sorumlu olduklarını belirterek, “Bugün toplu ulaşımda yasaların bize emrettiği kurallar vardır. Örneğin 65 yaş üstü emeklilerin ücretsiz taşınması var. Bugün engelliler, yaşlılar, dezavantajlılar mutlu değil ise, siz o şehirde medeniyetinin ve kültürünün yüksek olduğundan bahsedemezsiniz. Bugün Avrupa’da bile ihtiyaç sahiplerine geçim yardımı ve kira yardımı gibi yardımlar vardır. Engelliler için özel yardımlar vardır. Değişik alanlarda avantaj sağlanıyor. Bu o ülkelerin standardını yükseltiyor” ifadesi kullandı.

Konuşmaların ardından Çukurova Üniversitesi İletişim Fakültesi Öğretim Görevlisi Prof. Dr. Muzaffer Sümbül ‘Saygı, değerler ve ikili iletişim teknikleri’ konusunda sunum yaptı.

Seminerinin açılışına, Vali Yardımcısı Mehmet Seyman, Yüreğir Kaymakamı Fatih Genel, Seyhan Kaymakamı Şenol Bozacıoğlu, Adana ESOB ve Minibüsçüler Esnaf Odası Başkanı Nihat Sözütek, kamu ve sivil toplum kuruluşu temsilcileri ile özel halk otobüsü ve dolmuş şoförleri katıldı.

Yorumlar