Bursa'dan Makedonya'daki selzedelere yardım

Bursa Büyükşehir Belediyesinin öncülüğünde, hayırsever iş adamlarının desteğiyle toplanan yardım malzemelerini taşıyan 4 tır, Makedonya'ya hareket etti

Google Haberlere Abone ol
Bursa'dan Makedonya'daki selzedelere yardım
Makedonya'nın başkenti Üsküp ile çevresinde meydana gelen sel felaketinin mağdurları için Bursa Büyükşehir Belediyesinin öncülüğünde, hayırsever iş adamlarının desteğiyle toplanan yardım malzemelerini taşıyan 4 tır, bölgeye gönderildi.

Büyükşehir Belediye Başkanı Recep Altepe, 15 Temmuz Demokrasi Meydanı'nda düzenlenen uğurlama töreninde gazetecilere yaptığı açıklamada, Bursa olarak üstlerine düşen görevi yapmak için yardım tırlarını hazırladıklarını söyledi.

Altepe, bu hizmetin bir "kardeşlik projesi" olduğunu ifade ederek, "Sel felaketinden dolayı bu kampanyayı acilen başlattık. İlk yardımın Bursa'dan gitmesi için bu konvoyu yolcu ediyoruz." diye konuştu.

Dostluğun zor günlerde belli olacağını dile getiren Recep Altepe, şöyle devam etti:
"Dost ve kardeş ülkelerimize her zaman yardıma koşmaya gayret ediyoruz. Türkiye, sıkıntılı bir dönemi atlatmasına ve darbe dönemini yaşamasına rağmen yardım konusunda her zaman lider özelliği gösteriyor. Kardeş ülke Makedonya'da yaşanan felaketten dolayı can ve mal kayıpları oldu. Sel, çok büyük tahribat gerçekleştirdi. Bu kapsamda, özellikle Bursa olarak kardeş, dost ve akrabalarımızın yaşadığı bu bölgeye ilk yardımı yapmak bizlere yakışırdı. Bölgenin talepleri doğrultusunda daha çok gıda ve ev eşyası yüklü 4 tırı acil hazırladık. İrtibata geçtiğimiz tüm iş adamları, hemen cevap verdi. Kimse boş bırakmadı. Hayırsever iş adamlarımızdan topladığımız malzemelerle bu konvoyu düzenledik."

Altepe, tırlarda su, yağ, şeker, makarna, pirinç ve konserve gibi gıda ürünleriyle ev eşyalarından oluşan malzemelerin bulunduğunu, bu yardım tırlarının öncü olarak yola çıktığını belirtti.
Tırlar daha sonra dualarla uğurlandı.

Yorumlar