Bursa'da terör operasyonu

Terör örgütleri PKK ve MLKP'ye yönelik operasyonda gözaltına alınan, aralarında "Alman dergisinin Demirtaş'tan mesaj talebi"yle ilgili yakalanan 2 avukatın da bulunduğu 9 zanlı daha adliyeye sevk edildi

Google Haberlere Abone ol
Bursa'da terör operasyonu
Bursa'da, terör örgütleri PKK ve MLKP'ye yönelik operasyonda gözaltına alınan 32 kişiden 9'u daha adliyeye gönderildi.

DBP İl Başkanı Recep Kuru, HDP Osmangazi İlçe Başkanı Azat İmal, HDP Yıldırım İlçe Başkanı Mehmet Kocaman, DBP Nilüfer İlçe Başkanı Seyfettin Havuz, avukat C.K ile İstanbul'da gözaltına alınan avukat L.P'nin de aralarında bulunduğu 9 şüphelinin, İl Emniyet Müdürlüğü Terörle Mücadele Şubesindeki işlemleri tamamlandı.

Emniyetteki işlemlerinin ardından şüpheliler, adliyeye sevk edildi.

EŞ ZAMANLI OPERASYONLAR

Bursa Cumhuriyet Başsavcılığınca terör örgütleri PKK ve MLKP üyeleri hakkında çıkarılan yakalama kararı doğrultusunda İl Emniyet Müdürlüğü Terörle Mücadele Şubesi ekipleri, merkez Osmangazi, Nilüfer ve Yıldırım ile Gemlik ilçelerinde 7 Kasım'da bazı adreslere eş zamanlı operasyon düzenlemişti.

HDP YÖNETECİLERİDE GÖZALTINA ALINDI

Operasyonda HDP Parti Meclisi Üyesi Nadiye Gürbüz, DBP İl Başkanı Recep Kuru, ESP İl Başkanı Birol Göçmen, HDP Osmangazi İlçe Başkanı Azat İmal, HDP Yıldırım İlçe Başkanı Mehmet Kocaman, DBP Nilüfer İlçe Başkanı Seyfettin Havuz, avukatlar C.K. ile E.Y'nin de aralarında bulunduğu 31 kişi gözaltına alınmış, zanlıların adreslerinde çok sayıda örgütsel doküman ele geçirilmişti.

Devam eden soruşturma kapsamında İstanbul'da gözaltına alınan avukat L.P'nin, Almanya'da yayımlanan bir derginin, cezaevinde bulunan HDP Eş Genel Başkanı Selahattin Demirtaş'tan propaganda amaçlı mesaj içeren not talebini Bursa'daki avukat C.K'ya ilettiği ileri sürülmüştü.
Emniyetteki işlemlerinin ardından adliyeye sevk edilen, aralarında HDP Parti Meclisi Üyesi Gürbüz ve ESP İl Başkanı Göçmen'in de bulunduğu 20 zanlı tutuklanmıştı. Şüphelilerden 3'ü ise savcılık ifadelerinin ardından salıverilmişti.

Yorumlar