Bursa'da demokrasi nöbeti sürüyor

Bursa'daki 15 Temmuz Demokrasi Meydanı'nda "demokrasi nöbeti"ni sürdüren vatandaşlar, darbe girişimine tepki göstererek şehitler için dua etti.

Google Haberlere Abone ol
Bursa'da demokrasi nöbeti sürüyor
Bursa'da, Fetullahçı Terör Örgütü'nün (FETÖ) darbe girişimine karşı başlatılan "demokrasi nöbeti" sürüyor.

Şehreküstü semtindeki 15 Temmuz Demokrasi Meydanı'nda Türk bayraklarıyla toplanan vatandaşlar, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan lehine slogan attı. Bazı kişiler de Türk bayraklarıyla süsledikleri araçlarıyla konvoy oluşturdu.

Meydan ve çevresindeki yeşil alanlarda nöbete devam eden katılımcılar, Kur'an-ı Kerim tilavetini dinleyerek darbe girişiminde şehit olanlar için dua etti. Vatandaşlar daha sonra Büyükşehir Belediyesi Mehter Takımı'nın konserini izledi.

Daha sonra, bazı sivil toplum kuruluşlarının temsilcileri, meydanda kurulan platformdan nöbet tutan vatandaşlara hitap etti.

Demokrasi ve Şehitler Mitingi

Vatandaşlardan Ömer Binali, milli iradeye sahip çıkma adına 15 Temmuz'dan bu yana demokrasi nöbetlerine katıldığını söyledi.

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın, İstanbul Yenikapı'da yarın yapılacak Demokrasi ve Şehitler Mitingi'ne siyasi parti liderlerini de davet ettiğini hatırlatan Binali, "Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın daveti çok güzel bir davranış. Hep beraber ve birlik içinde böyle bir mitingin gerçekleştirilmesini çok önemli buluyorum." dedi.

Muhammed Batu ise demokrasi şölenine katılmak ve Cumhurbaşkanı Erdoğan'a destek olmak için bu meydana geldiğini anlattı.

Ecdat, Çanakkale Savaşları'nda ne hissettiyse kendilerinin de bugün aynı duyguyu yaşadıklarını dile getiren Batu, CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu ve MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli'nin Yenikapı'daki mitinge katılmasının toplumda güzel etkiler oluşturacağını ifade etti.
Batu, bu büyük mitinge siyasi parti gözetmeksizin herkesin gelmesi gerektiğini belirterek, şöyle konuştu:

"Bu miting birliğin, beraberliğin ve bütünlüğün simgesi olacaktır. Gönül ister ki 5-10 milyon insan orada bir araya gelsin çünkü oradaki birliğimiz, Avrupa'ya ve diğer ülkelere de büyük bir mesaj olacak. Çanakkale'nin geçilmediğini gösterdiğimiz gibi Türkiye'nin geçilmeyeceğini göstermemiz için bir arada olmamız gerekiyor. Allah'ın izniyle tekrar dünyada hükmedeceğiz ve İslam sancaktarlığını ilelebet devam ettireceğiz."

Yorumlar