'Burdur Pelikan Dosyası'nda iki tutuklama

Burdur'da 'şantaj, iftira ve suç uydurma' operasyonunda Gençlik ve Spor İl Müdürü A.S. il ebirlikte iki kişi tutuklandı

Google Haberlere Abone ol
'Burdur Pelikan Dosyası'nda iki tutuklama
Burdur'da son bir aydır sosyal medya üzerinden 'Burdur Pelikan' adıyla yayılan ve bazı kamu görevlileri hakkında iddialara yer verilen paylaşımlara ilişkin yürütülen soruşturma kapsamında, Gençlik ve Spor İl Müdürü A.S. ile eylemleri birlikte gerçekleştirdiği düşünülen 1 kişi tutuklandı.

Burdur Cumhuriyet Başsavcılığı son bir ayda sosyal medya üzerinden 'Burdur Pelikan 1-2-3-4' adlarıyla farklı tarihlerde yayılan paylaşımlara ilişkin soruşturma başlattı. Soruşturma kapsamında önceki gün Gençlik ve Spor İl Müdürü A.S., bir yerel gazetenin sahibi C.Ö. ile D.K. ve F.C. gözaltına alındı. Şüphelilerden ikisi savcılık tarafından serbest bırakılırken, A.S. ile D.K. 'şantaj', 'suç uydurma', 'kayda alınan konuşmaları ve belgeleri yayımlama' ve 'özel hayatın gizliliğini ihlal' suçlarından çıkarıldıkları mahkemece tutuklandı.

Soruşturmaya ilişkin Cumhuriyet Başsavcısı Sadi Doğan imzasıyla yazılı açıklama yapıldı. Açıklamada, "İlki 20 Haziran 2016 tarihinde, sonuncusu 11 Temmuz 2016 tarihinde yayımlanan ve 'Burdur Pelikan 1-2-3-4' adı verilen, içerisinde birçok iddiaların bulunduğu sosyal medya ortamında dağıtılan belgelere ilişkin olarak Burdur Valisi Şerif Yılmaz'ın, vali yardımcılarının, Burdur milletvekilleri Bayram Özçelik ve Reşat Petek, Burdur Belediye Başkanı Ali Orkun Ercengiz ve haklarında ahlaksızlık isnadı bulunan birçok mağdure ve mağdurun, diğer birçok iddianın muhatabı mağdurların, oda başkanlarının ve diğer siyasi görevleri bulunan kişilerin ayrı ayrı mağduriyetlerini belirten şikayetleri nedeniyle Cumhuriyet Başsavcılığımızca soruşturma başlatılmış ve yürütülen soruşturma sonucunda şüphelerin üzerinde yoğunlaştığı 4 kişi 12 Temmuz 2016 tarihinde gözaltına alınmıştır" denildi.

Gözaltına alınanlardan 2'sinin delil durumuna göre başsavcılık tarafından serbest bırakıldığı belirtilen açıklamada, şu ifadelere yer veridi:

"Gözaltına alınan şüphelilerden halen kamu görevi yürüten bir kişi ile eylemleri birlikte gerçekleştirdiği düşünülen D.K. isimli kişi hakkında; 'birden çok kişiye birden çok kez şantaj', 'birden çok suç uydurma', 'birden çok kişi hakkında birden çok kez kayda alınan konuşmaları ve belgeleri yayımlamak', 'birden çok kişiye birden çok kez iftira' ve 'birden çok kişinin özel hayatının gizliliğini ihlal etmek' suçlarından sevk edildiği Burdur Sulh Ceza Mahkemesi tarafından tutuklandı."

Şüpheliler haricinde de eylemi gerçekleştirme ihtimali olan kişi veya kişilerin bulunma ihtimaline göre bunların tespiti için de soruşturmanın devam ettirileceği kaydedilirken, bu konuda elinde bilgi ve belge olanların başsavcılığa başvurmaları istendi. Ayrıca uzun süredir sahte hesaplar üzerinden birçok kamu görevlisi ve siyasetçi ile ilgili ağır ve haksız iftira ve iddialara ilişkin de soruşturmanın yürütüldüğü ve bunun da en kısa sürede aydınlatılması için çalışıldığı belirtildi.

Kaynak: DHA

Yorumlar