Budanan ağaçlar ihtiyaç sahiplerini ısıtacak

Turgutlu Belediyesi park ve bahçelerde budanan ağaçlardan elde edilen odunları kesip çuvallara koyarak ihtiyaç sahiplerine ulaştıracak. Geçtiğimiz yıl 300 ton odun dağıttıklarını belirten Turgutlu Belediye Başkanı Turgay Şirin bu yıl hedeflerinin...

Google Haberlere Abone ol
Budanan ağaçlar ihtiyaç sahiplerini ısıtacak

Turgutlu Belediyesi park ve bahçelerde budanan ağaçlardan elde edilen odunları kesip çuvallara koyarak ihtiyaç sahiplerine ulaştıracak. Geçtiğimiz yıl 300 ton odun dağıttıklarını belirten Turgutlu Belediye Başkanı Turgay Şirin bu yıl hedeflerinin 400 ton olduğunu söyledi.

Turgutlu Belediye Başkanı Turgay Şirin, ihtiyaç sahibi ailelere dağıtılacak yakacakların hazırlanması aşamasını şantiyeye giderek yerinde inceledi. Geçen yıl 300 tonla 2 bin 66 aileye odun dağıtımının yapıldığını söyleyen Başkan Şirin, bu yıl hedeflerinin 400 ton olduğunu belirterek, “Turgutlu Belediyesi olarak kamu ve doğal kaynaklarımızı en iyi şekilde değerlendirerek halkımıza en iyi şekilde hizmet etmeye gayret ediyoruz. Dün olduğu gibi bugün de yarın da maddi durumu yetersiz vatandaşımızın yanındayız. Bu noktada da daha fazla ihtiyaç sahibine ulaşmak adına hedefimizi 400 ton olarak belirledik” dedi.

Sosyal yardımlaşma hizmetleri kapsamında yoksulun yanında olan Turgutlu Belediyesi, kış mevsimine girdiğimiz şu günlerde evleri ısıtacak uygulaması olan odun yardımı için çalışmalara başladı. Park ve Bahçeler Müdürlüğü şantiyesinde yaz ayında toplanan ağaç dalları kesilerek çuvallanmaya başlandı. Turgutlu Belediye Başkanı Turgay Şirin de Başkan Yardımcısı Ekrem Bölükbaşıoğlu ve Park Bahçeler Müdürü Önder Pala ile birlikte şantiye alanında çalışmaları yerinde inceledi. Kış mevsimin gelmesi ve havaların soğumasıyla çalışmaların hızlandığını belirten Başkan Şirin, “Ekiplerimiz yardıma muhtaç ailelerin kış aylarında yakacak odunlarını hazırlamaya başladı. Yaz mevsiminde şehrimizin muhtelif yerlerinden budak neticesi elde ettiğimiz yakacakları, kerestecilerden ve marangozlardan topladığımız odunları şantiyede keserek ve sonrasında çuvala koyarak ailelerimize dağıtımını gerçekleştireceğiz. Şuan hazırda 160 ton odunumuz var ve geçen yıl 300 ton olan yardımlarımızda hedefimiz bu yıl 400 ton odunu ailelere dağıtmak olacak. Geçen yılda 2 bin 66 ailemize ulaştık. Bu yılda ailelere odunlarını dağıtarak sıcak yuvalarında Turgutlu Belediyesi’ni her zaman yanlarında hissetmelerini sağlayacağız” diye konuştu.

Sosyal belediyecilik örneği

Turgutlu Belediyesi olarak yıl boyu farklı hizmetlerle maddi durumu yetersiz vatandaşların ve ailelerin yanlarında olduklarının altını çizen Başkan Şirin şunları söyledi: “Yakacak yardımı maddi durumu yetersiz ailelerimiz için önemli bir destek. Bunun yanı sıra da artık Manisa genelinde de adını duyurduğumuz ve ne mutlu ki ilçemiz genelinden de bağış almaya başladığımız Aşevi ve Hayır Merkezimiz ile halkımızın yanındayız. Diğer yandan Dost Eli ve Kıyafet Yıkama Merkezimiz yıl boyu yoksul vatandaşımıza hizmet veriyor. Turgutlu Belediyesi’nin imkanları ve hayırseverlerimizin desteği ile günden güne büyüye Turgutlu Ailesi, her yaş gurubundan maddi imkansızlar içerisinde olan hemşerilerimizin yanındadır, yanında da olmaya devam edecektir.”

Yorumlar