Milli Eğitim personelinden kan bağışı

Kilis Milli Eğitim Müdürlüğü çalışan personel sosyal sorumluluk projesi kapsamında düzenli olarak kan bağışında bulunuyor.Kilis İl Milli Eğitim Müdürlüğü personeli kan bağışında bulunurken, Kızılay Kan Merkezi Müdürü Dr. Zeynep...

Google Haberlere Abone ol
Milli Eğitim personelinden kan bağışı

Kilis Milli Eğitim Müdürlüğü çalışan personel sosyal sorumluluk projesi kapsamında düzenli olarak kan bağışında bulunuyor.

Kilis İl Milli Eğitim Müdürlüğü personeli kan bağışında bulunurken, Kızılay Kan Merkezi Müdürü Dr. Zeynep Oya Erdem, “Milli Eğitim Müdürlüğü personeli bizim önemli bağışçılarımızdan bu nedenle Milli Eğitim Müdürü Ahmet Alagöz olmak üzere bütün personele teşekkür ediyorum” dedi. Kan bağışının faydaları hakkında da bilgi veren Erdem, "Kan merkezimiz gönüllülük esası ile kan toplamaktadır. Kan gurubu ne olursa olsun her guruptan kana sürekli gereksinim olmaktadır. Düzenli kan bağışı yapanlarda kemik iliği yağlanmasının olmayacağı bilinmektedir. Yaşlılıkta ortaya çıkan ve vücudun kan üretmemesine yol açan bir rahatsızlık görülmez. Yani düzenli kan bağışı yapanlar yaşlandıklarında kemik ilikleri genç insanlar gibi kan üretebilir şekilde sağlıklı olacaktır. Kan bağışlarından sonra damar yatağına gelen alyuvarların daha yüksek oranla oksijen taşıyabilmelerinden dolayı kan bağışçısı vücudunda bir rahatlama ve canlılık hisseder. Tansiyonu yüksek olan hastalarda vücuttan kan çıkışı tansiyon tedavisinde destek görevi görür, yüksek kolesterolü, baş ağrısı ve varis şikayeti olanlarda kan bağışı yarar sağlar. En önemli yararı, bağışladığınız kanla bir insanı yaşama döndürdüğünüzü bilmenizin size kazandıracağı manevi hazzın değeridir" diye konuştu.

Erdem, kan bağışına destek veren kurum, kurumlu ve sivil toplum örgütlerine teşekkür ettiğini sözlerine ekledi.

Yorumlar