Fikret Orman, AA Spor Masası'nda (4)

- Beşiktaş Kulübü Başkanı Orman: - "Stadyum açılışında Cumhurbaşkanımıza birçok kez teşekkür ettiğim için çok eleştirildim. Bugün dahi teşekkür ediyorum, 'Allah razı olsun' diyorum" - "Her engeli Cumhurbaşkanımızın iradesi üzerinden geçtik. Finansman imkanı olarak neredeyse batmış bir kulüptük. Öyle olduğumuz halde finansmanı sağladık ama izni sağlamak öyle kolay bir şey değildi" - "Saha skorları ve kulübün grafiğinin aşağı inmesi için pusuda bekleyen insanlar var. Daha üzücüsü bunların içinde Beşiktaşlılar da var. Kötü gitsin de ortaya çıkalım diye bekliyorlar"

Google Haberlere Abone ol
Fikret Orman, AA Spor Masası'nda (4)


İSTANBUL (AA) - Beşiktaş Kulübü Başkanı Fikret Orman, Vodafone Park'ın inşaat sürecinde Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın katkılarına vurgu yaparak, "Kendisine bugün dahi teşekkür ediyorum, 'Allah razı olsun' diyorum." dedi.

Anadolu Ajansı (AA) Spor Masası'nın konuğu olan Fikret Orman, Vodafone Park'ta AA Spor Haberleri Yayın Yönetmenliği yönetici ve editörlerinin sorularını yanıtladı.

Beşiktaş'ın şirket olarak şeffaf yönetildiğini belirten Orman, derneğin ve şirketin genel kurul, denetleme kurulu ve İçişleri Bakanlığı ve bağımsız şirket tarafından denetlendiğini kaydetti.

Kulübün Vodafone Park'ın yapımı ve borçlarıyla alakalı değerlendirmede bulunan siyah-beyazlı kulübün başkanı, şöyle konuştu:

"Gizli bir şey yok, mümkün de değil. Bırakın stadyum gibi büyük bir yatırımı, 1 lirayı bile saklayabileceğiniz bir muhasebe sistemi yok. Çok şeffaf bir kurumuz. Stada ne harcandığı, divan kurullarında ve genel kurullarda anlatılıyor. Sponsorluklardan elde edilen gelirler de ortadadır. Bunun üzerine çok fazla gelip de bir laf üzerinden başka yerlere çekilmesine müsaade etmem. Bizim bütün evraklarımız halkın önündedir. Beşiktaş'ın sponsorlukları da bellidir. Vodafone ile 10+5 sene stadyum isim hakkı sponsorluk anlaşmamız var. Senelik 7 milyon dolar civarındadır. Bir süre sonra 9 milyona çıkıyor. DenizBank ile 5 senelik, yılda 5 milyon liraya mukabil eden bir anlaşmadır. Spor Toto Teşkilatı ile senelik 5 milyon liradan 10 senelik anlaşma yaptık. Adaletli olarak bakacak olursak biz ve Fenerbahçe hariç bütün statları devlet yapmış durumda. Bunun haricinde her şeyimizle devlete bağlı bir kulübüz. Bu stat da Beşiktaş Kulübünün değil. Arazi hazinenin, üstündeki de Spor Genel Müdürlüğünün malı. Biz de bir kamu görevlisiyiz. Burası, kamu yararına bir dernek. Kanun, 'kamu yararına dernekler malı kamu malıdır' diyor. Burasının haricinde tapusu Beşiktaş'ın üstüne olan Süleyman Seba Tesisleri, Beşiktaş plazaları da kamu malıdır."


- "Cumhurbaşkanımıza teşekkür ediyorum"


Fikret Orman, Vodafone Park'ın yapımı sürecinde tüm engelleri dönemin başbakanı olan Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın iradesiyle aştıklarını söyledi.

Stat inşaatı için izinleri almanın finansmanından zor olduğunu vurgulayan Orman, "Stadyum açılışında Cumhurbaşkanımıza bir çok kez teşekkür ettiğim için çok eleştirildim. Bugün dahi ediyorum, 'Allah razı olsun' diyorum. Ben o günlerin izin sürecini yaşadım. O zaman başbakan olan Sayın Cumhurbaşkanımızın desteği olmasa bizim buranın iznini alma şansımız yoktu. Eski Sağlık Bakanımız Mehmet Müezzinoğlu bizim ağabeyimizdir. Kendisine 'Başbakan olmuş olsan buranın izinini alabilir miydik?' diye sordum. 'Alamazdık' dedi. Cumhurbaşkanımızın iradesi çok kuvvetlidir. Arkamızda durdu. Her engeli Cumhurbaşkanımızın iradesi üzerinden geçtik. Finansman imkanı olarak neredeyse batmış bir kulüptük. Öyle olduğumuz halde finansmanı sağladık ama izni sağlamak öyle kolay bir şey değildi." ifadelerini kullandı.


- "Beşiktaş kötü gitsin diye pusuda bekleyenler var"


Fikret Orman, siyah-beyazlı kulübün kötü gitmesi için pusuda bekleyenlerin olduğunu ve bunların içinde Beşiktaşlıların da bulunduğunu iddia etti.

Türkiye Futbol Federasyonu Başkanı Yıldırım Demirören'in başkanlığı döneminde kulübe verdiği 100 milyon lirayla ilgili açıklamalarda bulunan Fikret Orman, sözlerini şöyle sürdürdü:

"Bir şey iyi gitmeye başladığında bizde aşağı çekme durumu oluyor. İlk geldiğimiz üç sene neler çektiğimizi biliyoruz. O süreç öncesinde Yıldırım başkan döneminde işler yürüyordu. O dönemde Fenerbahçe şampiyon oldu. Galatasaray 2 kez şampiyon oldu. Kimse ses etmedi. Şimdi işler rayına girmeye başlayınca bir yere refere etmeye çalışıyorlar. Bu şahsımızda da oluyor. Bir gün bizi siyasetçi yapıyorlar, diğer gün FETÖ'cü yapmaya çalışıyorlar. Maalesef böyle bir durumdayız. Toplumumuzda maalesef böyle bir şey var. Hatta saha skorları ve kulübün grafiğinin aşağı inmesi için pusuda bekleyen insanlar var. Daha üzücüsü bunların içinde Beşiktaşlılar da var. Kötü gitsin de ortaya çıkalım diye bekliyorlar."

Demirören'in kulüpten alacağını istemediğini, kendilerinin de ödemeyi teklif etmediklerinin altını çizen Orman, şunları kaydetti:

"Yıldırım Demirören Beşiktaş'a para vermiş. Bize vermedi. Gelmeden önce de 'ben gelirsem bu kadar para koyacağım' diye taahhüt etmiş. Gelince de taahhütlerini yerine getirmiş. Gittikten sonra bununla ilgili girişimlerde bulunduk. Bunun bir kısmını çizmek istedik. Sonra kendi iradesiyle 'federasyon başkanı olduğum sürece bu parayı konuşmayacağım' dedi. Orada duruyor. Biz de 'federasyon başkanlığı hayırlı olsun. Olabildiğince uzun sürsün, dursun' diyoruz. Bunu da espri olsun diye söylüyorum. Yoksa parasını talep etti de biz ödemiyoruz gibi bir durum söz konusu değil. Yıldırım Bey, bir gün gelip de 'benim paramı ödeyin' demedi. Biz de ödemek istemediğimiz için 'senin paranı ödeyelim' demedik. Bunun üzerinden Beşiktaş'a ayar vermeye alışıyorlar. 3 Temmuz'un üzerinden 7 sene geçti. Hala 3 Temmuz'dan medet ummak doğru şeyler değil. Beşiktaş'ta işini iyi yapan bir yönetim kurulu var. Şeffaf bir kurumuz. Her şey açıktır."

(Sürecek)


Yorumlar