Korkunç görüntüler, evlerine giremiyorlar

Göynük ilçesindeki kömür madeni için yapılan kazılar nedeniyle büyük bir köy tehlike altında. Heyelan nedeniyle köyün tabanı kaymış durumda. Birçok ev kullanılamaz durumda. Vatandaşları evlerine girmeye korkuyor. Köyün hala tahliye edilmemiş olmasının nedeni ise henüz bilinmiyor.

Google Haberlere Abone ol
Korkunç görüntüler, evlerine giremiyorlar

Sonhaberler | Haber Merkezi

Kömür madeni için kazılan alanda büyük bir toprak kütlesi yerinden oynadı. Büyük bir köy tehlike altında.

Bolu’nun Göynük ilçesinde kömür çıkartmak için kazılan köyde meydana gelen heyelanın zarar oluşturduğu alan havadan görüntülendi. Heyelan sebebiyle evleri zarar gören vatandaşlar gündüzleri dışarıda yaktıkları ateş ile ısınıyor. Heyelan, iki gün önce Bolu’nun Göynük ilçesi Himmetoğlu köyünde meydana geldi. Köyde kömür çıkartmak için kazılan alanda meydana gelen heyelanın büyüklüğü havadan çekilen görüntülerle gözler önüne serildi. Heyelanın olduğu bölge ağır hasarın meydana geldiği 1 evin yanı sıra, tedbir amaçlı boşaltılan 5 evde inceleme çalışmaları sürüyor. Bu kış günlerinde evsiz kalan köylü gündüzleri dışarıda yaktıkları ateş ile ısınıyor. Heyelan dolayısıyla mağdur olan köylü vatandaşlar durumun bir an önce düzeltilip yaşadıkları mağduriyetlerinin giderilmesini istiyor. Heyelanda en ağır hasarı alan evde yaşamakta olan Fatih Kaya ve Maviye Kaya yaşadıkları korku dolu anları anlattı.

KIŞ GÜNÜ NE YAPACAKLARINI BİLMİYORLAR

Heyelanda ağır hasarı alan evde yaşamakta olan Fatih Kaya, evlerinde bir aydan beri çatlaklar oluştuğunu ve durumu yetkililere bildirdiklerini belirterek, “Kış günü ne yapacağız. Biz bu termik santrelin yetkililerinden kış günü yardım istiyoruz. Kazı aşağı yukarı bir buçuk senedir sürüyor. Bir aydan beri çatlaklar oluşuyordu." dedi.

Yorumlar