Afrin ve Bitlis'ten acı haber

Afrin'deki patlayıcı temizleme çalışmaları sırasında patlama meydana geldi. Üç asker şehit düştü. Bitlis kırsalında ise PKK'ya yönelik süren operasyonlarda önceden tuzaklanan EYP'nin infilak etmesi sonucu bir asker şehit düştü.

Google Haberlere Abone ol
Afrin ve Bitlis'ten acı haber

Afrin'den acı haber geldi. Başbakan Binali Yıldırım, Afrin'deki arama tarama çalışmaları sırasında el yapımı bombanın patlaması sonucunda 3 askerin şehit olduğunu açıkladı. TSK'dan yapılan açıklamada, patlama sonucunda 3 askerin de yaralandığı belirtildi. 

Yıldırım, "Zeytin Dalı Harekatı başarıyla tamamlandı. Şu anda temizlik yapılıyor. Maalesef teröristler giderken sağı solu EYP ile her tarafı tuzaklamışlar. Bunların temizliğini yaparken kayıplarımız da oluyor. Bugün 3 şehidimiz var. EYP temizliği yaparken şehit oldular." diye konuştu.

TSK'DAN AÇIKLAMA

TSK'dan yapılan açıklamada ise, "Zeytin Dalı Harekâtı kapsamında, 22 Mart 2018 tarihinde icra edilen arama tarama faaliyetleri esnasında el yapımı patlayıcının infilak etmesi sonucunda; üç kahraman silah arkadaşımız şehit olmuş, üç kahraman silah arkadaşımız yaralanmıştır" denildi.

BİTLİS'TE BİR ŞEHİT

Bitlis kırsalında PKK'ya yönelik süren operasyonlarda önceden tuzaklanan EYP'nin infilak etmesi sonucu 1 asker şehit oldu, 1 asker de yaralandı.

Öte yandan Bitlis'in Tatvan ve Mutki ilçelerine bağlı bazı köy ve mahallelerde dün alınan bir kararla sokağa çıkma yasağı ilan edildi.

Valilik'ten yapılan açıklamada, Tatvan ve Mutki ilçesinin mülkü sınırlarında bulunan 12 köy ve 4 mahallede ikinci bir emre kadar sokağa çıkma yasağı ilan edildiği belirtildi.

Açıklamada, şu ifadelere yer verildi: "Tatvan'a bağlı Üzümlü, Anadere, Sungurlu, Külbastı, Odabaşı, Teknecik, Sallıca, Boblesür, Dönertaş köyleri ile Kömürlü ve Aktoprak mahallelerinde, Mutki'de ise Kapaklı, Küllüce, Koyunlu köyleri ile Ardıç ve Yumurta mahalleleri bölgesinde, bölücü terör örgütü mensuplarının yakalanmaları, halkımızın can ve mal güvenliğinin sağlanması için 5442 sayılı İl İdaresi Kanunu'nun 11/C maddesi gereğince, 22 Mart'ta saat 00.01'den itibaren ikinci bir emre kadar sokağa çıkma yasağı ilan edilmiştir."

Yorumlar