Bitlis'te aynı gün bir terör saldırısı daha

Bitlis'te gün içinde meydana gelen terör terör saldırısından sonra akşam da bir bombalı saldırı düzenlendi

Google Haberlere Abone ol
Bitlis'te aynı gün bir terör saldırısı daha
Bitlis'te bugün iki ayrı yerde saldırı düzenlendi. Saldırılardan biri gündüz askerin mayına basmasıyla meydana geldi. Diğer bir saldırı ise akşam saatlerinde askeri aracın geçişi sırasında meydana geldi.

Bitlis'te PKK’lı teröristler, askeri aracın geçişi sırasında yola daha önceden döşedikleri el yapımı patlayıcıyı infilak ettirdi. Patlamada 2 asker hafif yaralandı. Patlama Bitlis’in Tatvan İlçesi Yeşilmezra Mahallesi’nde saat 21:30 sıralarında meydana geldi. 10’uncu Komando Tugay Komutanlığı’na ait Kirpi tipi zırhlı aracın geçişi sırasında, yola daha önceden döşenen el yapımı patlayıcı, PKK’lı teröristler tarafından inflak ettirildi.

Patlama nedeniyle araçta hasar meydana gelirken, içerisinde bulunan askerlerden 2’si hafif yaralandı. Yaralı askerler Tatvan Devlet Hastanesi’nde tedavi altına alınırken,PKK’lıların etkisiz hale getirilmesi için operasyon başlatıldı.

BİTLİS VALİSİ ÇINAR'DAN AÇIKLAMA

Bitlis Valisi Ahmet Çınar, Tatvan ilçesinde sürdürülen terör operasyonunda mayına basın bir askerin yaralandığını bildirdi. Bitlis'te sürdürülen terör operasyonunda, Tatvan ilçesine bağlı Hanelmalı köyü mevkisinde mayına basan bir uzman erbaş yaralandı. Yaralı askeri tedavi gördüğü Bitlis Devlet Hastanesinde İl Emniyet Müdürü Fatih Kaya ile ziyaret eden Çınar, doktorlardan sağlık durumu hakkında bilgi aldı.

DÜN AKŞAM DA SALDIRDILAR

Çınar, gazetecilere yaptığı açıklamada, dün akşam saat 22.00 sıralarında Hanelmalı köyü ile ağaçlık ve dağlık alandan 2-3 kişilik terörist grubun, Tatvan-Van çıkışındaki polis noktasına iki ayrı noktadan roketatar ve uzun namlulu silahlarla saldırdığını söyledi.

Güvenlik güçlerinin anında karşılık vermesiyle saldırının püskürtüldüğünü ifade eden Çınar, şöyle konuştu: "Şehre sızma planıyla gelen teröristler, şehrin kıyısındaki ağaçlık ve dağlık alandan roketatarlı ve uzun namlulu silahlarla saldırı düzenledi. Ardından 7-8 kişilik terörist grup mahallelerimize sızma yaptı. Valilik olarak dün geceden bu sabah saat 10.00'a kadar sokağa çıkma yasağı ilan ettik. Orada almış olduğumuz bilgiler doğrultusunda gelen teröristlerin halkı, mahallelerdeki insanları ve aileleri zorla sokağa dökme gayretine girdiklerini, ancak vatandaşlarımızın buna itibar etmeyerek dışarıya çıkmadıklarını tespit ettik. Daha sonra mahalleler arasında görev yapan polis araçlarımıza roketatar ve uzun namlulu silahlarla yine saldırıda bulundular. Çok şükür herhangi bir kaybımız yok. Güvenlik güçlerimiz son derece dikkatli ve dirayetli karşı koymak suretiyle gelen teröristleri püskürttü. Teröristler alanın ağaçlık olmasından faydalanarak kaçtılar. Kaçış noktalarına havadan kobra helikopterlerle ve karadan zırhlı araçlarımızla uygulama yapıldı. Arama faaliyetlerinde oralarda ölü teröristlerin olup olmadığını tespit edeceğiz."

Gece mahalle arasında örgütün işbirlikçisi olduğunu düşündükleri yaklaşık 10 kişinin tespit edildiğini ve polis ekiplerince gözaltına alındığını anlatan Çınar, bu kişilerin işlemleri tamamlandıktan sonra savcılığa sevk edileceğini ifade etti.

BİR ASKER YARALANDI

Polis bölgesine yapılan saldırının ardından güvenlik güçlerini derhal teröristlerin kaçış yollarını tıkamak üzere görevlendirdiğini vurgulayan Çınar, "Birliklerimiz belli noktalarda konuşlandırıldı. Ancak bu görev ifası sırasında daha önceden Hanelmalı köyü mevkisinde yerleştirilen bir mayına basmak suretiyle bir uzman erbaşımız yaralandı. Şu anda hayati bir tehlikesi yok." diye konuştu.
Teröristlere destek vermeyen ve olayın karşısında cesaretle duran Tatvan halkına teşekkür eden Çınar, "Örgütün bir Nusaybin, Sur ve bazı illerdeki o şehirleri cehenneme çeviren, aileleri topraklarından ve evlerinden eden sürgün eden bir anlayışa itibar etmedikleri ve cesaretle karşı koydukları için Tatvanlı kardeşlerimize ve vatandaşlarımıza teşekkür ediyorum." dedi.

DÜN DE YOL KESMİŞLERDİ

Terör örgütü, dün de Bitlis-Diyarbakır yolunu keserek çok sayıda aracı ateşe vermişti. Yol saatlerce kapalı kalmıştı. Yol kesmeden sonra başlayan operasyonlar hala devam ediyor. 

Yorumlar