Bitlis'teki yol kesmede 8 gözaltı

Bitlis-Diyarbakır karayolunda yolu keserek, bir polis ve öğretmeni yaralayan, terör örgütü PKK mensuplarıyla halay çeken, 8 kişi gözaltına alındı

Google Haberlere Abone ol
Bitlis'teki yol kesmede 8 gözaltı
Bitlis'te yol kesen ve bir polis ve öğretmeni yaralayan, terör örgütü PKK mensuplarıyla halay çektiği tespit edilen 8 kişinin gözaltına alındığı bildirildi.

Bitlis Valisi Ahmet Çınar, AA muhabirine yaptığı açıklamada, Bitlis-Diyarbakır karayolunun Buzlupınar mevkisinde, yol kesen terör örgütü PKK mensuplarına bazı kişilerin alkışlayarak, destek verdiğinin belirlendiğini ifade etti.

Vali Çınar, teröristlerle olay yerinde halay çektikleri tespit edilen 8 kişinin, terör örgütü PKK mensuplarınca rehin alınan vatandaşların ifadeleri doğrultusunda gözaltına alındığını anlatan Çınar, şüpheliler hakkında soruşturma başlatıldığını kaydetti.

Yol kesen teröristlerin, bazı araçları da ateşe verdiğini kaydeden Çınar, "Helikopter marifetiyle dağdan inen timlerimizi gören teröristler olay yerinden kaçtılar. Ancak takibimiz devam ediyor. Teröristler tünelde ve bölgede bulunan birkaç aracı da ateşe verdi. Tünelde ve alanda yakılan araçların bomba düzenekli olup olmadığı ekiplerimizce incelenecek. Yollarda da bomba tuzaklamalarına karşı detaylı incelemeler yapılacak." diye konuştu.

NE OLMUŞTU? 

Bitlis-Diyarbakır karayolunun Buzlupınar mevkisinde yol kesen terör örgütü PKK mensupları, bazı araçları durdurmuş, bu sırada sivil bir araçla Siirt'ten Bitlis'e gitmeye çalışan 3 öğretmen teröristlerin yol kestiğini fark etmişti. Bölgeden uzaklaşmaya çalışan öğretmenlerin bulunduğu araca teröristlerce uzun namlulu silahlarla ateş açılmış, saldırıda öğretmen M.K yaralanmıştı.
Terör örgütü mensupları, eşi ve çocuğuyla yeni görev yerine gitmeye çalışan polis memurunun kullandığı araca da ateş açmış, saldırıda polis memuru M.D yaralanmıştı.

Yorumlar