"Hasan Fisso"ya özel gösterim

Türkiye’nin ilk ve tek uzun metrajlı Arapça komedi sinema filmi "Hasan Fisso"nun özel gösterimi Hatay’ın Samandağ ilçesinde gerçekleştirildi.Hasan Fisso filmi, Samandağ Belediyesi Yeni Çarşı Salonu’nda ücretsiz olarak gösterildi.Vatandaşların...

Google Haberlere Abone ol
"Hasan Fisso"ya özel gösterim

Türkiye’nin ilk ve tek uzun metrajlı Arapça komedi sinema filmi "Hasan Fisso"nun özel gösterimi Hatay’ın Samandağ ilçesinde gerçekleştirildi.

Hasan Fisso filmi, Samandağ Belediyesi Yeni Çarşı Salonu’nda ücretsiz olarak gösterildi.

Vatandaşların katılımı ile gerçekleşen film gösteriminin ardından konuşan Samandağ Belediye Başkanı Mithat Nehir, Hasan’ın hikayesinin zor olduğunu belirterek, “Çevremizde Hasan gibi tiplemeler var. Bana en keyifli gelen kısmı uzun yıllar biz kendi dilimizle bir şeyleri ifade etmekten utandırıldık, kendi dilimizle kendimizi ifade etmekten kaçtık. Bugün öyle bir nesil yetişiyor ki kendi diline, kendi kültürüne yabancı. Birçok hata, eksiklik olabilir ama bu cesur bir girişim” dedi.

Başkan Nehir, filmin kendisini yer yer hüzünlendirdiğini yer yer de güldürdüğünü ifade ederek, “Ben inanıyorum ki toplumda da böyle bir karşılık mutlaka bulacaktır. Yarım yamalak da olsa, eksik de olsa biz bu özden uzaklaşmamalıyız, burada ısrar etmeliyiz. Gönül isterdi ki Hasan biraz okuyup yazabilseydi, biraz o dilde kendini daha rahat ifade edebilseydi, can ciğer dostlarıyla o muhabbetleri çok karışık yarım yamalak değil de daha bütünüyle ele alıp biraz daha geçmişe dönme şansımız olabilirdi. Nacizane kendi adıma söylüyorum keyif aldım ama şöyle de bir eleştirim var; bence çok argoya gerek yok. Bunu çok sıradanlaştırmaya gerek yok” diye konuştu.

Filmin özel gösterimine Samandağ Kadın Dayanışma Derneği Başkanı Hülya Nehir, Esnaf ve Sanatkarlar Odası Başkanı Refik Gümüş ve filmin oyuncuları katıldı.

Yorumlar