Aamir Khan Sulukule Sanat Akademisi'nde çocuklarla buluştu

İSTANBUL (AA) - Bollywood yıldızı Aamir Khan, Sulukule Sanat Akademisi'nde eğitim alan çocuklar ve yetişkinleri ziyaret etti.Fatih'teki akademiyi öğle saatlerinde ziyaret eden sanatçıya eşlik eden Fatih Belediye Başkanı Mustafa Demir,...

Google Haberlere Abone ol
Aamir Khan Sulukule Sanat Akademisi'nde çocuklarla buluştu

İSTANBUL (AA) - Bollywood yıldızı Aamir Khan, Sulukule Sanat Akademisi'nde eğitim alan çocuklar ve yetişkinleri ziyaret etti.

Fatih'teki akademiyi öğle saatlerinde ziyaret eden sanatçıya eşlik eden Fatih Belediye Başkanı Mustafa Demir, akademinin çalışmalarıyla eğitimler hakkında bilgi verdi.

Demir, akademideki çocukların yaklaşık 3 yıldır eğitim aldıklarını ve çok yetenekli olduklarını belirterek, "Burada yaklaşık 4 bin öğrencimiz var. Ayrıca her okula bin orkestra projesi var. Fatih'te 25 okulumuzda, mini oda orkestrası olacak şekilde çalışmalarımız bulunuyor. Amacımız, bütün bu çalışmaları, Fatih bölgesine yaymak." dedi.

Çocuklardan oluşan orkestra, Aamir Khan'a Raj Kapoor'un yönetmenliğini yaptığı ve başrolünde oynadığı "Avare" filminin unutulmaz müziği "Awara Hoon" şarkısı ile "Sulukule Rapsodisi" adlı şarkıları çaldı.

Kendisine uzatılan bagetleri alarak, bir süre orkestrayı yöneten sanatçı, gördükleri karşısında çok etkilendiğini ifade ederek, "İstanbul'da böyle bir sanat okuluna sahip olduğunuzu bilmek çok etkileyici. Keşke benim şehrim Mumbai'de de bu okullardan olsa. Mumbai'de çok fazla müzik ve sanat eğitimi veren okul var. Fakat belediye tarafından yapılan böyle bir okul olduğunu sanmıyorum. Müzik kalplerimize ve bize büyük neşe verir. İşte bu yüzden burada yaptığınız şey çok güzel." diye konuştu.

Daha sonra sinema eğitimi verilen sınıfı da ziyaret eden sanatçı, dönemin ilk dersini verdi.

İstanbul ve Ankara'da çeşitli programlara katılmak üzere 4 gün kalan sanatçının bugün ziyaret etmeyi planladığı Sultanahmet, Ayasofya ve Topkapı Sarayı'nı gezisi iptal edildi.

Türkiye ziyareti sona erecek olan Aamir Khan'ın bu akşam ülkesine dönmesi bekleniyor.

Yorumlar