Mahalle muhtarlarından “Sokak Düğünlerine Karşıyız” açıklaması

Edirne’nin Uzunköprü ilçesine bağlı Büyük ve Küçük Şehsuvarbey mahalle muhtarları, ortak açıklama yaparak sokak düğünlerine karşı olduklarını ve konu ile ilgili Uzunköprü Kaymakamlığına dilekçe verdiklerini ifade etti.Büyük...

Google Haberlere Abone ol
Mahalle muhtarlarından “Sokak Düğünlerine Karşıyız” açıklaması

Edirne’nin Uzunköprü ilçesine bağlı Büyük ve Küçük Şehsuvarbey mahalle muhtarları, ortak açıklama yaparak sokak düğünlerine karşı olduklarını ve konu ile ilgili Uzunköprü Kaymakamlığına dilekçe verdiklerini ifade etti.

Büyük Şehsuvarbey Mahalle Muhtarı Kamil Dinç ve Küçük Şehsuvarbey Mahalle Muhtarı Hüseyin Çınçın, “İlçemizde son dönemde düğün salonlarının yaygınlaşması ve sokak düğünlerinin sayılarının hızla azalmaya başladı. Özellikle kenar mahallelerde ve yoksul bölgelerde yapılan sokak düğünleri kültürü bu kez mahallelilere şikayet konusu olunca, bizler de mahalle muhtarları olarak ’sokak düğünü yapılmasın’ kararı istemekte bulduk" dedi.

Uzunköprü Kaymakamı Kemal Yıldız’a mahalle meydanında düğün yapılmaması talebini ilettiklerini de belirten Büyük Sehsuvarbey Mahallesi Muhtarı Kamil Dinç, "Her iki mahallerinin ortasında kalan meydanda sokak düğünleri yapılıyor. Tüm vatandaşlar bu meydanda düğünlerini yapmak istiyor. Ancak trafik akışı için başka bir nokta olmayınca mahallerimizde giriş çıkışlar sağlanmıyor. Bizde bu yüzden bundan böyle mahallerimizde düğünlerin bu meydan da değil de kaymakamlığımızın bizlere göstereceği yerde yapmak istiyoruz” diye konuştu.

Yorumlar