Vestel'den İnsansız Hava Aracı

Türkiye teknoloji devi Vestel, Türk Silahlı Kuvvetleri için insansız hava aracını geliştirdiğini duyurdu. Vestel Karayel'in ayrıntıları haberimizde.

Google Haberlere Abone ol
Vestel'den İnsansız Hava Aracı

Vestel'den İnsansız Hava Aracı İnternet Türkiye teknoloji devi Vestel, Türk Silahlı Kuvvetleri için insansız hava aracını geliştirdiğini duyurdu. Vestel Karayel'in bilgileri haberimizde.01.03.2015 / 09:00

Vestel Savunma, Karayel İnsansız Hava Aracı ile bir ilki daha gerçekleştirdi. Karayel en ciddi evre bulunan “faydalı yük” ile test uçuşunu da muvaffakiyet ile tamamlayarak kullanıma ve TSK envanterine girmeye hazır ilk taktik İHA şekilde Türk Savunma ve Havacılık Sanayii'nin gururu oldu.

Vestel Savunma Sanayii nedeni ile % özgün şekilde ulusal kaynaklarla geliştirilen yerli taktik insansız hava vasıtası Karayel, temel gayesi bulunan keşif ve gözetleme kabiliyetini yerine getirmesini verici faydalı yükü; elektro optik kamerasıyla ilk uçuşunu başarıyla gerçekleştirdi. Uçağa entegrasyon ve mühendislik çalışmaları da tamamlanan 51 kg'lık kamerasıyla eksiksiz bir performans sergileyen Karayel, teslimat öncesi kullanıma hazır olduğunu ispatladı.

Karayel Kamera Sistemi (Faydalı yük) Özellikleri

Havadan keşif ve gözetleme yapmak amacıyla taşıdığı kamera sistemi ile misyon belirleme etme ve üstündeki işaretleyici sistemler ile lazer güdümlü mühimmata yol gösterebilme kabiliyetine sahiptir.

EO-Gündüz Kamerası (HD) – X50'ye kadar optik büyütme özelliği

Gece (IR) Kamerası (HD) - X50'ye kadar optik büyütme özelliği

Lazer Mesafe Ölçer

Lazer Hedef Güdümleyici

Lazer İşretleyici

Toplam Ağırlık: 51kg

:: Vestel'in insansız hava aracını meselesinde ne düşünüyorsunuz?

Yazan: Ender Öztürk
SDN - ShiftDelete.Net

Kaynak: SDN

Yorumlar