Twitter 'sosyal ağ'dan 'haberciliğe' transfer oldu

Dünyanın en büyük sosyal medya ağlarından biri olan Twitter, kategorisini 'sosyal ağ'dan 'haberler'e geçirdi

Google Haberlere Abone ol
Twitter 'sosyal ağ'dan 'haberciliğe' transfer oldu
Sosyal medya dendiğinde akla gelen ilk iki siteden biri olan Twitter, tanıtım kategorisinde önemli bir değişikliğe gitti. Site bundan böyle sosyal medya değil haberler sitesi olarak anılmak istiyor. Böyle Twitter artık sosyal ağ kategorisinde olmayacak. Twitter ilk değişiklik adımını da Apple işletim sistemi iOS'ta attı. iOS'ta sosyal ağlarda arama yapıldığında artık Twitter bulunamayacak. Titter'ı bulmak için 'haberler' kategorisinde arama yapmak gerekiyor. 

Dünya genelinde Sosyal ağ denilince akıllara ilk Facebook daha sonra Twitter'ın geldiği herkes tarafından kabul edilen bir şey. Facebook'un statüsüne sahip olmak için yenilikler sunan Twitter, ne yaptıysa amacına ulaşamadı.

ShitfDelete'nin haberine göre Facebook'a oranla daha kısıtlı özellikler sunan ve 3. parti uygulamalar ile entegrasyon yapıldığında bulutunda kayıt dosyalarını saklayamayan Twitter, sürpriz bir şekilde sosyal ağ kategorisinden çekildiğini açıkladı.

Twitter'da mizah anlayışıyla öne çıkan, insanlara dertlerini unutturup tebessüm ettiren tweetleri...
2016 yılının 3. çeyrek sonuçlarına bakıldığında Twitter'da işlerin yolunda gitmediği açıkça görünüyordu. Twitter yönetimi bu gidişatı düzeltmek için yeni bir politika izlemeye hazırlanıyor. Twitter'ın iOS'teki uygulaması "sosyal ağ" kategorisinden dün kaldırıldı. Twitter'ın yeni kategorisi ise "Haberler" olarak belirlendi.



Aslında böyle bir hamlenin yapılacağının sinyalleri Twitter Momentsözelliği ile verilmişti. Twitter Moments'te dünyadaki gelişmeleri tek bir sekme üzerinden takip edebiliyordunuz. Henüz ülkemizde kullanıma sunulmayan Twitter Moments'in, Twitter'ın bu ani karar değişikliğinden dolayı yakında aktif olarak kullanılacağını düşünüyoruz.

Ülkemizde ve dünyada yaşanan son olaylarda Twitter haber konusunda büyük rol oynadı. Ancak balon haber olarak tabir edebileceğimiz toplumu kargaşaya sürükleyecek bir takım haberler hala Twitter'da yer alıyor. Eğer Twitter haberlere odaklanmak istiyorsa yalan haberlerin önüne geçmek için yeni bir sistem kurması gerekiyor. 

Yorumlar