Telefon müptelalarına özel trafik ışıkları

Başını cep telefondan kaldıramayarak trafikte yürüyenlere özel trafik ışıkları yapıldı

Google Haberlere Abone ol
Telefon müptelalarına özel trafik ışıkları
Akıllı telefonların hayatımıza girmesiyle birlikte yolda, trafikte ve evlerde başını telefondan kaldırmayan insanlar da çoğaldı. Bu durum bazen feci trafik kazalarına neden oluyor. Almanya'da bu soruna köklü bir çözüm bulundu. Augsburg kentinde, kafasını telefondan kaldırmadan yürüyenler için kaldırımlara trafik ışıkları yerleştirildi. Normaldeki ‘dur’ işareti gibi kırmızı olan ışıklar, ‘akıllı telefon bağımlılarının’ kafalarını kaldırmasalar bile yürümenin güvenli olmadığı anlarda durmalarını sağlamayı amaçlıyor.

Yerel medyada yer alan haberlere göre, Augsburg yetkililerini bu adımı almaya iten, 15 yaşında bir gencin ölümü oldu. Telefonuna daldığı için etrafına bakmayan genç kıza rayların üzerinden geçerken tramvay çarpmıştı.

Augsburg belediyesinden Stephanie Larman, kent planlamacılarının yerdeki trafik ışıklarını düzenlerken, gençler ve işlerine gidenler gibi akıllı telefon kullanıcılarının nerelerden daha çok geçeceğini hesaba kattıklarını söylüyor. Daha sonra da buna göre yerlere ışıklar yerleştirildiği bildiriliyor.

BBC’nin haberine göre, telefonlarına bakarak yürüyenlere, İngilizcede akıllı telefon anlamına gelen ‘smartphone’ ile ‘zombi’ kelimeleri birleştirilerek ‘smombie’ deniyor. Yaygın olarak kullanılan bu kelime, Almanya’da “2015 yılının gençlik kelimesi” olarak seçilmişti.

Yorumlar