Sınırsız İnternet Paketleri diye Bir Şey Var mı?

Dünün ve bugünün en çok tartışan konularından birisi, sınırsız internet paketleri hakkındadır. Buna dair son zamanlarda da büyük tartışmalar yükselmeye...

Google Haberlere Abone ol
Sınırsız İnternet Paketleri diye Bir Şey Var mı?

Dünün ve bugünün en çok tartışan konularından birisi, sınırsız internet paketleri hakkındadır. Buna dair son zamanlarda da büyük tartışmalar yükselmeye başladı. Öncelikle şunu ifade etmek gerekir. Sınırsız paket diye bir şey söz konusu değildir. Bu paketlerdeki tek önemli özellik, adil kullanım kotası aşıldığında herhangi bir ücretlendirmenin söz konusu olmamasıdır. Ancak internet hızı hissedilebilir şekilde düşürülür ve kişinin daha fazla internet kullanmasının önüne kısmen geçilmiş olur.

Sınırsız paketlerdeki adil kullanım kotası 50 GB kadardır. Ancak son zamanlarda bu kotanın kalkması gibi tartışmalar dönüyor. Bu tartışmalar sonuçlandırıldı ve 2019’a kadar kota diye bir şey kalmayacak. Yani her internet kullanıcı istediği kadar internet kullanacak ve herhangi bir hız düşmesi gibi şeyleri yaşamayacak. Tabi bu durum fiyatlara fazlalık olarak yansır mı bilemiyoruz. İnternetin daha ucuza kullanılması gibi de bir çalışma var. Bunu düşündüğümüzde, internet fiyatlarının artmasından çok düşmesi yönünde bir beklentinin söz konusu olduğunu ifade edelim.

Paket seçerken neye dikkat etmelisiniz?

Eğer çok fazla internet tüketen biriyseniz, mutlaka sınırsız denilen paketleri almalısınız. Hangi operatörden alacağınıza karar verirken de, sunulan hız limitlerine bakabilirsiniz. Bazı operatör şirketleri, adil kullanım kotası aşıldığında hızı yarı yarıya düşürebilir, bazıları ise, daha aşağılara düşürebilir. Bu gibi ufak farklılıklara bakara seçiminizi yapabilirsiniz. Hız konusunda biraz daha esnek davranan firmaların fiyatları da ona göre yüksek olabilir. Evde hiçbir şekilde internet kullanmıyorsanız, veya çok az internet ihtiyacınız oluyorsa, kotalı paketlere yönelmesiniz. Böylece fazladan para ödeme gibi bir derdiniz olmaz.

Kablonet altyapısına sahip olan yerlerde en iyi tercihin bu hizmet olacağını ifade edelim. Fiber altyapı sayesinde daha hızlı interneti daha uygun fiyata almak mümkün oluyor. Ayrıca bu hizmetin de sınırlı ve sınırsız tarifeleri var. Yani çok fazla internet kullanmayanlar için hem hızlı hem de çok ucuz kotalı internet imkanı söz konusu. Firmalar için daha uygun bir hizmet olabilir. Ama ülkemizin her yerinde sağlanılan bir hizmet olmadığını da ifade edelim. Detaylı bilgiye http://www.kablonetbasvuru.com adresinden ulaşabilirsiniz.

Yorumlar