Nokia 1000 çalışanını işten çıkarıyor

Uluslararası teknoloji şirketlerinden Nokia, 1000 kişiyi işten çıkarıyor

Google Haberlere Abone ol
Nokia 1000 çalışanını işten çıkarıyor
Finlandiyalı 151 yıllık iletişim devi Nokia, hızla gelişen teknolojiye ayak uyduramamanın acısını çekmeye devam ediyor. Mobil telefon departmanını Microsoft’a satmak zorunda kalan Nokia, elindeki patentlerle iletişim dünyasında faaliyete devam ediyordu. Ancak şirketin mali durumu bir türlü rayına giremiyor. Nokia şimdi Finlandiya’da 1032 kişiyi işten çıkaracağını açıkladı.

Techinside.com'da yer alan habere göre, şirket Nisan ayında 1300 kişiyi işten çıkaracağını açıklamıştı. Finlandiya’da işten çıkarılacak 1032 kişinin bu açıklamada bashedilen 1300 kişinin ilk partisi olacağı anlaşılıyor. Firma’nın işten çıkarmayla ilgili duyuruyu sadece Fince olarak yayınlaması da, konunun dünya basınında fazla yayılmasını istemediğinin bir işareti olarak görülüyor.

Şirketin açıkladığı 1032 kişilik işten çıkarma, dünyanın en büyük telefon üreticisi konumundan, ağ teknolojileri üreten küçük bir teknoloji AR/GE şirketine dönüşümün bir parçası olarak görülüyor. Öte yandan şirketin Microsoft ile olan anşlaması gereği belli bir süre telefon üretmemesi gerekiyordu ve o sürenin sonunda Finlandiyalı devin yeniden telefon üretmeye başlaması bekleniyordu. 

Yorumlar