Netflix mi yoksa Hulu mu? En İyi Yayın Hizmeti hangisi?

İnternet üzerinden video yayın hizmeti veren Netflix ve Hulu arasında amansız bir rekabet yaşanıyor. Dizi film ve televizyon programcılığı yapan her iki platform da kendi alanında iddialı görünüyor. Ancak hangisinin daha iyi olduğuna ancak ikisini de izleyenler biliyor.

Google Haberlere Abone ol
Netflix mi, Hulu mu? En İyi Yayın Hizmeti hangisi?

Herkes iyi bir rekabetten hoşlanır.

Galatasaray vs Fenerbahçe

King Kong vs Godzilla

Kola vs Pepsi

Liverpool vs. Manchester United

Video yayın hizmetleri dünyasında, Netflix ve Hulu arasında amansız ve galibinin bilinmediği bir rekabet var. Her ikisi de göz kamaştırıcı bir dizi film ve televizyon programcılığı sunuyor, ancak sizin için hangisi daha uygun? Aşağıda, her iki video yayın hizmetinin temel bileşenlerinin bir dökümünü bulabilirsiniz.

Kullanılabilirlik

Netflix, Türkiye dahil olmak üzere 200'den fazla ülkede hizmet vermektedir ve Eylül 2016'dan bu yana internet üzerinden yayınladığı düzinelerce Türk TV şovunu ve filmini Türk kullanıcılarının beğenisine sunmaktadır. Hulu ise bir Amerikan hizmetidir ve normal şartlar altında ABD'de kullanılabilir. Hulu'yu ABD dışında kullanmak isterseniz, en iyi seçeneğiniz sanal özel ağ (VPN) satın almak ve kullanmaktır.

Türkiye'de Hulu'yu başarıyla kullanmak için, Amerika Birleşik Devletleri'nde sunucuları olan bir VPN'ye ihtiyacınız olacak. Bilgisayarınız ABD'de bulunan bir VPN sunucusuna bağlandığında, sunucu ABD'de bulunan geçici bir IP adresi verecektir. Böylece, Hulu'ya ABD'de bulunuyormuş gibi bağlanmış olacaksınız.

Bu teknik, bir bölgeye özgü gösterileri izlemek için ABD Netflix kataloğuna veya başka bir ülkenin Netflix kataloğuna erişmek için de kullanılabilir.

Maliyet

Hulu'zun iki fiyat planı var. 7.99 $ vererek tüm içeriğe erişebilirsiniz, ancak programa yerleştirilen reklamlar vardır. 11.99 $ karşılığında, ticari olmayan erişim elde edersiniz.

Netflix, onu kaç farklı ekranda kullanmak istediğinize ve istediğiniz çözünürlük düzeyine bağlı olarak üçlü bir fiyat planına sahiptir. Fiyatları aşağıdaki gibidir:

Bir ekran, standart çözünürlük: 7,99 ABD doları / ay

İki ekran, yüksek çözünürlük: 10.99 ABD doları / ay

Dört ekran, yüksek çözünürlük / Ultra HD: 13,99 ABD doları / ay

Not: Tüm fiyatlar ABD doları üzerindendir.

Genel İçerik

Netflix, Hulu ile içerik bakımından kıyaslandığında Netflix’in Hulu’nun onlarca yıl önünde olduğunu rahatlıkla söyleyebiliriz. Netflix'in ABD versiyonu, 4,335 film ve 1.197 TV şovu yayınladığını raporladı. Geçtiğimiz birkaç yılda, Netflix, orijinal TV programcılığı konusunda ciddi sonuçlar elde etti ve Stranger Things ve Orange is the New Black de dahil olmak üzere birçok popüler ve kritik program yayınladı ve yayınlamaya devam ediyor.

Konu ABC, NBC ve Fox gibi Amerikan TV kanallarından “primetime” dizileri izlemeye geldiğinde, Hulu piyasadaki en iyi video yayıncısıdır. Seinfeld gibi tüm zamanların favorilerinin tüm bölümlerine sahiptir. Hulu, büyük oranda The Handmaid's Tale öncülüğünde orijinal içeriklere de yavaş yavaş giriyor.

Bonus

Hulu, en büyük kablo film kanallarından üçünde indirimli fiyatlar üzerinden ekstra indirim sunuyor. Hulu'ya abone olursanız, HBO erişimini aylık 14,99 ABD doları, Cinemax erişimini aylık 9,99 ABD doları ve Showtime erişimini ise aylık 8.99 ABD doları karşılığında alabilirsiniz. Netflix, bu tarz farklı ağlarla bağlantı kurmaz ve kendi orijinal içeriğini üretmeye yoğunlaşır.

Hangi hizmet daha iyi? Bu noktada konu video yayın hizmetinizde gerçekten ne istediğinize geliyor. Netflix, film seçeneklerinde ve orijinal programlarda lider olmaya devam ederken Hulu'nun daha iyi bağlantıları ve daha fazla televizyonu mevcut.

Yorumlar

Berk Lale hanım izlemeyin o zaman. Para vererek izlenen bir dijital yayın platformu herkes kendi isteği ile para vererek izliyor, sizde para verip izlemeyin bu kadar basit.
Lale Merhabalar, Farkında mısınız bilmiyorum. Netflix yapımı olan her programda mutlaka homoseksüellik gençlere aşılanmaya çalışılıyor. Bunlar özellikle gençler için çok zararlı. Başka yapıncılarda normal programlar var ama Netflix nasıl bir hırsla homoseksüelliği ön plana çıkarıp aşılamaya çalışıyor. Önce tepki olarak Netflix izlememe kararı aldım ama ne yazık ki bizim bölgemizde yayın yapan başka bir filim kanalı bulamadım. Umudum Britbox gibi başka ülkelerde yayın yapan başka internet kanallarının bir an önce bizde de izlenebilmesi. İlk fırsatta netflixten başka bir kanala geçeceğim. Çok şaşırıyorum. Hiç vicdan azabı çekmiyor musunuz? ABD toplumunda aile bırakmadılar her yer sex ve herkesle sex. Niye bu topluma da bunların çok bilinçli bir şekilde aşılanmasına vesile oluyorsunuz? Homoseksüellerin insan haklarının korunması taraftarıyım (her türlü bozukluğu olan insanın insan hakkının korunması gerektiği gibi.) Bir homoseksüele sadistçe davranılması bir insanlık suçudur. Ama bunu sürek
Leyla Harika fikir