‘iOS 10’ güncellemesi cihazları kilitledi

Apple'ın yeni ürünü İOS 10, güncelleme sırasında birçok vatandaşın telefonunu kilitledi

Google Haberlere Abone ol
‘iOS 10’ güncellemesi cihazları kilitledi
ABD’li teknoloji şirketi Apple geçtiğimiz günlerde yeni mobil telefonu iPhone 7’yi tanıtarak büyük sükse yaptı. Şirketin tanıtım esnasında görücüye çıkardığı bir dizi yenilikten biri de şirketin yeni işletim sistemi ‘iOS 10’du.

Salı akşamı geç saatlerde dünya çapında güncellemeye açılan yeni sistem, güncellemenin ilk saatlerinde büyük hayal kırıklığına neden oldu. Çok sayıda kullanıcı güncelleme esnasında çok sayıda aksaklıktan şikâyet ederken en çok cihazların işlem esnasında çökmesinden şikâyet edildi.Bir bilgisayar veya iTunes’a bağlanmak suretiyle tekrar hayata döndürülen cihazların uzun süre kullanılamaz hale geldiği belirtildi.
 
Kullanım dışı kalan cihazlar arasında yeni nesil iPhone’ların yanı sıra iPad’lerin de olduğu belirtildi. Yoğun şikâyetler üzerine harekete geçen şirketin müdahalesiyle güncellemede yaşanan sorunların kısmen kontrol altına alındığı belirtilirken sosyal medya üzerinden Apple’ın yeni işletim sistemine yönelik yoğun eleştiriler devam etti.Yeni güncellemeyle birlikte çok sayıda eğlenceye yönelik yeniliğin yanı sıra fark yaratacak özelliklerin de devreye gireceği belirtiliyor.

Yorumlar