İnternette çocuk istismarı 'batıdan' ithal ediliyor

İnternet ortamındaki çocuk istismarı içeriklerinin tamamına yakını batılı ülkelerden çıkıyor. Bunun yüzde 60'ı Avrupalı ülkelerden...

Google Haberlere Abone ol
İnternette çocuk istismarı 'batıdan' ithal ediliyor

Sonhaberler | Haber Merkezi 

Dünya geneline sanal alemden yayılan çocuk istismarı içeriklerinin tamamına yakını batılı ülkelerde üretiliyor. Özellikle Avrupa, çocuk cinsel taciz resimleri ve videoları yayımlayan internet sitelerini barındırmada dünyada ilk sırada yer alıyor.  

İngiltere merkezli İnternet İzleme Vakfı'nın (IWF) 2016 raporuna göre dünya çapındaki çocuk istismar içeriklerinin yüzde 60'ı Avrupa'dan geliyor. 

Türkiye ve Rusya da Avrupa bölgesi kapsamında rapora dahil. 

Geçmişte çocuk cinsel içeriği kapsayan internet adreslerinin büyük bölümü ABD'de yer alırken, Avrupa 2016'da Amerika ve Kanada'yı geçerek ilk sıraya yerleşti. 

İstismar görüntüleri yayınlanan çocukların yüzde 53'ü 10 yaşın altında.

Yüzde 33 Resimlerin yaklaşık üçte biri çocuk tecavüzü veya cinsel işkence içeriyor. 

57 bin 335 Geçen yıl 50 ülkeden 57 bin 335 internet adresi çocuk istismarı içeren görüntüler barındırdı. 

İnternet İzleme Vakfı, çocuk istismarı içeren görsellerin internetten kaldırılması için çalışmalar yürüten bir sivil toplum kuruluşu.

Çocuk istismarı içeren linkler 2015'ten 2016'ya Kuzey Amerika'da yüzde 20 oranında azalırken Avrupa'da yüzde 19 oranında arttı. 

Kuzey Amerika'daki ise bu düşüşe neden olarak Amerika'nın bu içerikleri barındıran internet sitelerinin bildirimini zorunlu kılan yeni yasaları yürürlüğe koymuş olması olarak gösteriliyor. 

Yorumlar