İnternet isimlerinde '.istanbul ve .ist' dönemi

İBB'ye bağlı tüm iştirakler ile ilçe belediyeler ve sivil toplum kuruluşları ".istanbul" ve ".ist" uzantılı alan adlarını kullanmaya başlayacak

Google Haberlere Abone ol
İnternet isimlerinde '.istanbul ve .ist' dönemi

İstanbul Büyükşehir Belediyesi’ne (İBB) bağlı tüm iştirakler ile ilçe belediyeler ve sivil toplum kuruluşları (STK) ".istanbul" ve ".ist" uzantılı alan adlarını kullanmaya başlayacak.

İstanbul Büyükşehir Belediyesi'nden yapılan açıklamaya göre, İGDAŞ, İSPARK, Kültür A.Ş, Spor A.Ş, KİPTAŞ, Ağaç A.Ş, Halk Ekmek gibi iştirak şirketleri ile İstanbul Şehir Hatları, İETT ve İSKİ gibi İBB’ye bağlı kuruluşlar, birçok ilçe belediyesi, ayrıca Türk Kızılayı ve İHH gibi büyük sivil toplum kuruluşları ".istanbul" ve ".ist" uzantılı alan adlarını kullanacak.

27 Ocak’ta İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Topbaş tarafından hizmete sunulan alan adı uzantıları, 1 Mart itibariyle de Türkiye’deki markaların ve kurumların başvurularına açıldı.

Bu alan uzantılarını almak isteyen marka, işletme, kurum ve STK’lar 31 Mart tarihine kadar www.nic.istanbul adresinde belirtilen yetkili servis sağlayıcılar aracılığıyla kayıt veya yenileme işlemleri yaptırabilecek.

Yorumlar