İngiltere meclisine siber saldırı

İngiliz parlamentosu milletvekillerini engelleyen bir siber saldırıyla karşılaştı

Google Haberlere Abone ol
İngiltere meclisine siber saldırı

İngiliz Parlamentosu siber saldırıya uğradı. Reuters'ın haberine göre, milletvekillerinin parlamento binası dışından e-mail hesaplarına girmesini engelleyen saldırıyla ilgili Ulusal Siber Güvenlik Merkezi, saldırının boyutları ve kullanıcı hesaplarına izinsiz girişlerin ne boyutta olduğuyla ilgili inceleme başlattı.

32 TB boyutunda Windows 10 kaynak kodu sızdı Yeni Windows işletim sisteminin büyük kısmının kaynak kodları internette sızdırıldı. Hacker’lar için açık bulmak daha kolay hale gelebilir. 

İngiltere'de mayıs ayında yaşanan büyük bir siber saldırı ile ulusal hastane sistemi çökmüş ve aynı gün WannaCry yazılımıyla global ölçeğe yayılan bir siber saldırıyla dünyanın dört bir yanında windows kullanan bilgisayarlar fidye yazılımına kurban gitmişti.

Rus korsanlar, İngiliz bakanların şifrelerini çaldı! İngiliz The Times gazetesi, Rus bilgisayar korsanlarının içlerinde İngiliz bakanların da bulunduğu binlerce hükümet görevlisine ait şifreleri çaldığını öne sürdü "bir milletvekili seçim bölgesi ve bir sayıdan oluşan bir şifre seçerken, polisler en çok 'police', 'police1' ve 'password' gibi şifreler kullanıyor."

Yorumlar