Google, YouTube'tan Para Kazanamıyor!

En çok tercih edilen ve en fazla kullanılan video barındırma web sitesi YouTube'un para kazanamadığı ortaya çıktı. Peki, YouTube neden kazanmıyor?

Google Haberlere Abone ol
Google, YouTube'tan Para Kazanamıyor!

Google, YouTube'tan Para Kazanamıyor! İnternet En çok aşırı tercih edilen ve en çok aşırı uygulanan video barındırma web sitesi YouTube'un nakit kazanamadığı ortaya çıktı. Peki, YouTube sebep kazanmıyor?26.02.2015 / 13:00

Eski PayPal çalışanı yönünden 2005 yılında kurulan YouTube, günden güne büyümüş ve Google'ın merakını çekmişti. Google da 9 Ekim 2006 tarihinde YouTube'u satın aldığını açıklamıştı. Şu an maaş ziyaretçi sayısı 1 milyarın üstünde bulunan YouTube'un çok aşırı enteresan bir biçimde nakit kanamadığı ortaya çıktı.

The Wall Street Journal'ın haberine nazaran YouTube henüz kar elde edemedi. Bunun sebebiyse Google'ın döneminde YouTube'un alt yapısı için çok aşırı çok tüketim yaptığı şu an ki gelirlerin bu harcamaları karşılamaması.

YouTube'un ana sayfasında gösterilen reklamlar ile ayrıcalıklı gelir kaynağı yaratılmaya çalışılsa da YouTube'un kâr elde etmesi için bu atak de faydalı olmuyor. Kullanıcıların doğrudan şekilde YouTube üstünden değil de ayrıcalıklı bağlantılar üstünden videolara ulaşması da bu fena gidişata sebep oluyor.

Önümüzdeki aylarda YouTube Music Key bunun şeklinde ücretli müzik servisi sunacak bulunan YouTube'un bundan böyle yapılan harcamaları karşılaması ve kâr elde etmesi bekleniyor. Bakalım bu kadar popüler bulunan video platformu YouTube önümüzdeki aylarda Google'ın yüzünü güldürebilecek mi?

:: YouTube'un kâr elde etmemesi konusu için ne düşünüyorsunuz?

Yazan: Ender Öztürk
SDN - ShiftDelete.Net

Kaynak: SDN

Yorumlar