Google sıralamasında en üstte çıkmak için 14 öneri

Google arama motorlarında üst sıralarda çıkmak isteyen web sitesi yöneticilerinin bilmesi gereken temel konuların başında SEO bilgisine sahip olmaktır. Bunun için profesyonel SEO danışmanlarından bilgi almak en iyi yöntemdir. Ancak aşağıdaki makalede de size konuyla ilgili bazı ipuçları sunuyoruz. Bunları başarılı bir şekilde uyguladığınız takdirde sitenizdeki farklılığı kısa sürede hissedeceksiniz.

Google Haberlere Abone ol
Google sıralamasında en üstte çıkmak için 14 öneri

Sonhaberler | Haber Merkezi 

Bir web siteniz varsa ve geniş kitlelere ulaşmak istiyorsanız muhtemelen en büyük sorunununuz google aramalarında üstte çıkmak için neler yapabileceğinizi düşünüyorsunuzdur. Google sıralalamalarında üst sıralarda çıkmak için yapılmas gereken en temel konuların başında başarılı bir SEO stratejisi geliştirmektir. Bunun için en temel gerekliliklerden SEO bilgisine sahip olmaktır. Siz de 'Google aramalırnda nasıl üstte çıkarım' diye düşünüyorsanız bu makaleyi dikkatle okunamız gerekiyor. Google'ın arama motoru algoritmasını sürekli olarak değiştirdiği gerçeğine rağmen, bunu iyileştirmeye başlamanız için bazı temel uygulamalar bulunmaktadır; Bu, sizi birinci sayfadaki Top 10'a sokar ve potansiyel müşterilerin gördüğü ilk siteler arasına girmenizi sağlar. 

1- Bir anahtar kelime listesi tanımlayın

İnsanların ürünlerinizi ve hizmetlerinizi nasıl arayabileceklerini düşünün ve bunun bir listesini çıkartın ve her bir terim için tahmini trafiği, Google'ın Anahtar Kelime Planlayıcısı (Google Keyword Planner) ile kontrol edin . Listenizi, en çok arama yapılan, en alakalı terimlerle uyumlu hale getirin. Bu Google aramalarında üstte çıkmak için yapmanız gerekenlerden sadece biri. 

2- İyi içerik kazandırır

Google sıralarında nasıl üstte çıkarım diyorsanız, öncelikle ilgi çeken, ziyaretçileri paylaşmaya ve tekrar paylaşmaya zorlayan cazip, yüksek kaliteli içerik yazmanın hayati önem taşıdığını hiçbir zaman unutmayın . İyi içerik, viral içerik olma şansına sahiptir ve Google viral içeriği sıralamalar algoritmasında büyük bir şekilde ödüllendirir.

3-Nokta atışı kelime listesi oluşturun

Aynı anahtar kelime kümesine ilişkin 10 sayfanız varsa, Google, hangi sayfanın alakalı olduğunu belirlemekte zorlanır. Bunun yerine, içeriğinizi tek bir köşe taşı sayfasıyla birleştirmeyi düşünün . Belli bir konuyla ilgili bir otoriter kilit taş sayfasıyla SEO kafa karışıklığı kalkar ve daha üst sırada yer alırsınız.

4- Anahtar kelime tekrarı ve sayfa içeriğinde çeşitlilik

Alakalı sayfa içeriği oluşturmak hâlâ sıralamanın en iyi yoludur ve içerik oluşturmanın büyük bir kısmı hedefli anahtar kelimeleri kullanmanızdır. İyi yazı yazmak pahasına anahtar kelimeleri sık sık tekrarlamayınız, ancak içeriğinizde kısa sayfalar için 2-3 kez ve daha uzun sayfalar için 4-6 kez anahtar kelimeleri tekrarlamalısınız. İlk 50 kelimenizde önemli anahtar kelimeleri ekleyin, çünkü erken yerleşim bir alaka sinyali olabilir.

5- Sayfa başlıklarınızı optimize edin

HTML etiketi bir web sayfasının başlığını tanımlar ve o sayfanın içeriğinin kısa bir açıklamasını ifade eder. Google bu sayfadaki en önemli SEO öğesi olarak düşünüyor. Sayfa başlıklarını 70 karakterin altında tutun , başta tercihen başta olmak üzere önemli anahtar kelimeler kullanın. Ayrıca şirket adınızı da sonuna kadar dahil etmek iyi bir fikirdir.

6-Zorlayıcı meta açıklamaları yazın

HTML etiketi, bir web sayfasının içeriğinin özlü bir açıklaması olması gerektiği anlamına gelir ve kullanıcılardan tıklama almak için büyük bir rol oynar. Meta açıklamalarınızı 150 karakterden aşağı tutun . Bir kullanıcının arama sorgusuyla eşleşen herhangi bir kelime kalın yazı tipi gösterileceği için metninize de hedef anahtar kelimeler eklemeniz gerekir.

7-Anahtar kelime varyasyonlarını iç bağlantı için çapa metin olarak kullanın

Betimleyici, ilişkili bağlantı metni kullanarak Google'ın bağlantı verdiği sayfanın ne hakkında olduğunu belirlemesine yardımcı olur. Dahili bağlantıları kullandığınızda, buradaki tıklama veya buradan indirmek gibi ifadeler yerine o sayfa için hedef anahtar kelimelerinizin yakın varyasyonu olan bağlantı metni kullanmalısınız . Ancak tam eşlemeli anahtar kelimelerin aşırı kullanılmasını önleyin. Yakın varyasyonları kullanmak, daha fazla anahtar kelime için daha iyi sıralama yapmanıza yardımcı olur.

8-ALT etiketlerini unutmayın

Google aramalarında üstte çıkmak için ALT etiketleri , uygulandıkları öğeler (resimler gibi) görüntülendiğinde görüntülenmek üzere alternatif metin belirtmek için kullanılan HTML öğeleridir. ALT etiketleri, Google SEO sıralamaları ile güçlü bir korelasyon oluşturabilir. Bu nedenle, web sayfalarınızda resim ve diğer öğeler olduğunda, o sayfanın hedefli anahtar kelimeleriyle daima açıklayıcı bir ALT etiketi kullandığınızdan emin olun.

9-URL adlarınız önemlidir

Kısa URL'ler, Google arama sıralamalarında uzun URL'lerden daha iyi performans gösteriyor gibi görünür; bu nedenle, sitenizi oluştururken bunu göz önünde bulundurun. Eğik çizgileri minimumda tutun. URL adlarınıza da anahtar kelimeler eklemeli ve bunları alan adınıza daha yakın yerleştirmeye çalışmalısınız. URL'lerinizde birden fazla anahtar kelime varsa, bunları tire ile ayırın.

10-Backlink satın almaktan uzak durun

Backlink SEO , bağlantıları satın alma gibi etik olmayan taktikleri kullanarak daha yüksek sıralamaları verecek şekilde arama motorlarını kandırmaya çalışmakla ilgilidir. Backlink taktikleri nedeniyle sıralamada geçici bir artışın keyfini çıkarsan bile kısa sürede yaşanabilir. Google, kirli hileleri tespit etmede daha iyi ve daha iyi hale geliyor ve er ya da geç, yaptığınız ilerleme bir algoritma güncellemesi tarafından ortadan kaldırılacak veya daha da kötüsü, siteniz dizinden tamamen kaldırılacaktır.

11-Ziyaretçilerinizi ve potansiyel müşterilerinizi takip edin

SEO sonuçlarınızı optimize etmek için çabalarınızın web sitesi trafiği ve kurşun / satış üretimi üzerindeki etkisini ölçmek önemlidir. Google Web Yöneticisi Araçları, sitenizin işleyişi ile ilgili önemli bilgiler verebilir ve düzeltmeniz gereken olası hataları belirleyebilir. Google'ın Universal Analytics gibi bir analiz aracı , arama trafiğindeki değişikliklerin ölçülmesinin yanı sıra, doğrudan SEO'nun sonucu olan web sitenizle olan ziyaretçilerin etkileşimlerini izlemek için de yararlıdır. Pazarlama otomasyonu araçları ve arama izleme araçları ( DialogTech'in arama takibi gibi ), olası satış olasılıklarını ve satışları SEO'ya bağlamanıza yardımcı olabilir.

12-Sosyalleşin

Sosyal ağlar, 'Google aramalarında nasıl üstte çıkarım' diyenlerin vazgeçilmezleri arasında olması gerekiyor. Sosyal ağlar zaten Google SEO sıralamalarını etkiliyor ve birçok endüstri uzmanı bunun yalnızca artıracağına inanıyor. Henüz yapmadıysanız, Google+ ve Facebook gibi bazı sosyal medya sayfaları oluşturmayı ve kitlenizle etkileşime geçmeyi düşünün.

13-Bir bağlantı kurma stratejisine sahip olun

Bağlantı kurma , sitenize yeni dış bağlantılar oluşturma uygulaması için kapsamlı bir terimdir. İnsanlar paylaşmak isteyen harika içerik yaratmanın ötesinde, konuk blog yazma ve web yöneticilerini işletmenizle alakalı yetkili sitelerden sayfalarınıza geri dönmesi için sormak, bağlantı kurmanın harika yolları. Mümkün olduğunca, anahtar kelimelerin bağlantılarınız için çapa metnidir kullanımı, bu, sayfalarınızın bu terimlerle alakalı olduğu Google'a sinyal gönderilmesine yardımcı olacaktır.

14-Mobil cihazlara uygun bir siteye yatırım yapın 

Google, mobil arama sonuçlarında önemli bir etkisi olacak bir mobil cihazlara uygun sıralama algoritması yayınladı. Google'da yapılan tüm aramaların yaklaşık% 50'si mobil cihazlarda, mobil aramayı optimize etmek için zamanı görüyor ve sonuç olarak sıralamanızın sonuç vermediğinden emin olabilirsiniz.

Yorumlar